藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: RABBIT
打印 上一主題 下一主題

** 牆身有蝨呀 ** [複製鏈接]

[quote:2d9aa4be9e="Tako & Sukie"]係唔係要遮住d電氣花草.用完之後使唔使清潔.[/quote]
以我自己為例,兩間睡房開晒門,滅蝨劑放在廳與房之間,遠離插蘇及電器位置,我無用任何物件遮住電器,
(滅蝨劑)罐/樽底部墊張膠檯布/報紙或爛布,它揮發的"霧"散落地有排您抺(我第一次無用o野墊,足足抺左5次地先乾淨 :em06: )
遷離所有植物入廚房,食具用布蓋好,關好廚房同廁所門和所有窗,預備行李,放煙,閃~

[quote:2d9aa4be9e="Eddy Lam"][quote:2d9aa4be9e="grassman"][quote:2d9aa4be9e="Eddy Lam"][quote:2d9aa4be9e="milk"]:shock: Eddy Lam 你大單位放成5個咁搏命(走音狀),一個煙霧劑(拜糕︰for 400尺)(剎牠史︰for 300尺)!
我683尺都係放一個咋 :detective[/quote]我用剎牠死 諗住個效果好d 所以咪每間房放一個 個廳放兩個囉... h:[/quote]
成功嗎? :shock:[/quote]
OK呀 而家冇晒d一隻隻野喇 最驚喜係連d蟻都焗死埋.[/quote]
哎呀~你咁狼死放成5個咁多,唔好話蟻,放隻狼狗入去佢都史o羅~ :dead:
:em09:

[quote:fd089c6632="milk"]遷離所有植物入廚房,食具用布蓋好,關好廚房同廁所門和所有窗,預備行李,放煙,閃~ [/quote]

記得帶電話 管理處可能會打o黎問你係咪火災... :

[quote:fd089c6632="milk"]哎呀~你咁狼死放成5個咁多,唔好話蟻,放隻狼狗入去佢都史o羅~ :dead:[/quote]

一不做 二不休... 8)
Rambler Crest Soccer Club