藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

長時間開抽氣扇 [複製鏈接]

[quote:eb9fe0bc67="R & M"][quote:eb9fe0bc67="siukwai"]

題外話  我細個都有鼻敏感 後來去大陸旅行參觀養蜂場 俾人介紹買左支蜂巢素 一支有大好立克樽咁大 $150 o個時覺得好貴 每日飲一teaspoon 飲左半樽就好返 而家耐不耐會復發 但一起我就飲一個星期 又冇事~ 我覺得ok喎 講真$150 當藥食唔貴 又唔難飲 蜜糖味 就算真係冇效咪當飲蜜糖lor 又冇害o既~
我介紹左同事飲佢都話好 我仲買左支俾bf 但佢太懶 買左成年飲得兩次 白費心機 :em13:  :em13:[/quote]

據我所知,因植物性、季節性及地區性既關係,蜜蜂所採集的蜂蜜會有唔同既效果,尤其對敏感症狀既反應,好似荔枝蜜同桉樹蜜已經差天共地,荔枝蜜比較燥熱而桉樹蜜最適合鼻敏感症狀,據聞澳洲既桉樹蜜係最好,香港既本地蜂蜜就要買採自五月份既;仲有唔係每個小朋友都可以飲用蜂蜜既,可能會有副作用或者起紅斑等;以上所講既係 o黎自飼養蜜蜂既人士。 ops:[/quote]
Milk,
妳有個咁有學識既老公,真令人....  :em14:

[quote:0dddf1e005="bikbark"]hey 依家無kum羽裓被啦 四五月o個陣就有...... h:
係呢 你o地返o左工 會唔會開晒屋企d窗o架?
我發覺間屋會涼爽d咁[/quote]

我唔敢開窗架..怕落雨之余,又怕有人掉煙頭落黎或者有賊仔(嘩!原來都幾多野驚),所以一番屋企就好焗.. :poor:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:12df9207c8="Jeffrey & Shirley"][quote:12df9207c8="R & M"][quote:12df9207c8="siukwai"]

題外話  我細個都有鼻敏感 後來去大陸旅行參觀養蜂場 俾人介紹買左支蜂巢素 一支有大好立克樽咁大 $150 o個時覺得好貴 每日飲一teaspoon 飲左半樽就好返 而家耐不耐會復發 但一起我就飲一個星期 又冇事~ 我覺得ok喎 講真$150 當藥食唔貴 又唔難飲 蜜糖味 就算真係冇效咪當飲蜜糖lor 又冇害o既~
我介紹左同事飲佢都話好 我仲買左支俾bf 但佢太懶 買左成年飲得兩次 白費心機 :em13:  :em13:[/quote]據我所知,因植物性、季節性及地區性既關係,蜜蜂所採集的蜂蜜會有唔同既效果,尤其對敏感症狀既反應,好似荔枝蜜同桉樹蜜已經差天共地,荔枝蜜比較燥熱而桉樹蜜最適合鼻敏感症狀,據聞澳洲既桉樹蜜係最好,香港既本地蜂蜜就要買採自五月份既;仲有唔係每個小朋友都可以飲用蜂蜜既,可能會有副作用或者起紅斑等;以上所講既係 o黎自飼養蜜蜂既人士。 ops:[/quote]Milk,
妳有個咁有學識既老公,真令人....  :em14:[/quote]肥仔, :em14: <---你跌親呀? :em09:
:em09:

多數朝朝都聽收音機,如果佢話勁好天就開窗!

試過有次天氣報告淨係話"多雲",所以我開埋窗先出門口,點知落起雨.....玩死~ :em05:
:em09:

[quote:1bb696f8fa="Kiliyan"]

我唔敢開窗架..怕落雨之余,又怕有人掉煙頭落黎或者有賊仔(嘩!原來都幾多野驚),所以一番屋企就好焗.. :poor: [/quote]

補充: 仲驚小強入屋 :poor:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:d96efb36c5="siukwai"]

我介紹左同事飲佢都話好 我仲買左支俾bf 但佢太懶 買左成年飲得兩次 白費心機 :em13:  :em13:[/quote]

請問香港有得賣嗎?
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。