藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Royhk
打印 上一主題 下一主題

風花說月 [複製鏈接]

[quote:b26984b1fc="grassman"][quote:b26984b1fc="Royhk"]入伙時維修問題小巴問題野狗問題保安問題........都complain過
齋talk唔做你點知道??

這裡只是一個讓人發言and討論rc 的平台無話是否很喜歡這裡 or 討厭其他link[/quote]

Mmm...兜左咁大個彎,終於入道了。

- "這裡只是一個讓人發言and討論rc 的平台",發言和討論都係齋talk。我同你都做緊!

- 點先唔齋talk?搵D有建設性0既野做,推動0下,比D成果黎睇下!
(p.s. 記住complain唔算做野!Complain的第次仲低過討論!)

- 你好關心RC的社區,你咪發言lor,唔洗串其他人只愛風花說月,
  講真..關你叉事咩,做乜睇唔順超呀! 而且你又當GT、fkf、unicorn死架咩,
  佢地咪講緊社區的事lor。

- 唉!唔講0個句都講埋咧!你quote0個條link,有你期望的內容和話題,
  但咪又係冇人講野,連風月聲都無!莫非有幕後黑手block左個網?

- 曾經聽過有人話呢度小圈子,幾乎話呢個討論區=業委會x大天王,
  我作為站內口水多第二名的身份話你知,我至憎業委會成員的0個幾個人,
  佢地無鬼用架,又唔識飛,又唔識叫;問佢地借錢,佢地話無錢;
  問佢地交人(for踢波),3000幾人住0係度,佢地話無人;
  想當佢地係神,佢地話佢地係人。
  頂佢個肺![/quote]

風花說月又如何 串其他人? 你太敏感啦!
呢度係咪小圈子又如何
我quote0個條link只係for information有幕後黑手block左個網我唔care
你同業委會x大天王friend 唔friend唔關我事 我從來無話佢地唔好你唔好頂人個肺啦

[quote:fe99bcff7c="Royhk"]無聲無色咁 delete 我的留言  誰delete又無通知!!

喜歡cut就cut大陸網站呀!

版面管理員: Jess&Burns?[/quote]

呢位師兄 最近煲左o的涼茶 你有無興趣? :mrgreen:
唔駛咁好火氣既 火大唔代表有作為既...收o下o的火先啦....
每次見你"回歸"既時候 都帶住幾把火過來 何苦呢?
:mrgreen:

[quote:0a6abf349f="hales"][quote:0a6abf349f="Royhk"]無聲無色咁 delete 我的留言  誰delete又無通知!!

喜歡cut就cut大陸網站呀!

版面管理員: Jess&Burns?[/quote]

呢位師兄 最近煲左o的涼茶 你有無興趣? :mrgreen:
唔駛咁好火氣既 火大唔代表有作為既...收o下o的火先啦....
每次見你"回歸"既時候 都帶住幾把火過來 何苦呢?
:mrgreen:[/quote]

我已經係"業主疑問與權益" SAY sorry唔好意思話原來搬左過"來風花說月"唔係cut 左但唔知點解又被cut左個message? 又去左邊?

我就無火啦 可能太敏感or 對號入座唔係一定要說別人喜歡的話先可以留言呀?
thank you 你0的涼茶!

[quote:2283138070="hales"]咪就係囉...
好好地本來都係講緊小巴問題
唔知邊個歷史學家走出黎話人風花說月係歷史問題
然後是但求其丟條link出黎話討論 其實條link係公佈網定係討論網?
講到尾 原來歷史學家 = 投訴王....
某人講話: 我都唔明. 每次天光既時候. 太陽總係會由東面升起
其實只係說明一件事 又不帶正負面 你有壓力 我都有壓力 你仲係度挑釁?
一條鎖匙唔會噹噹響 討論變漫罵 係由邊個帶頭fing旗仔先?[/quote]

真係唔知邊個玩野---討論變漫罵!!
我reply unicon 話個website 無人discuss 變左歷史學家?!fing旗仔漫罵?!?!挑釁?!?!

講完stop here!!

床這邊是什麼?

床這邊是什麼?

有一天,禪師吩咐慧寂:「把床搬過來。」

慧寂搬了床,滿頭大汗。

禪師說:「搬回原處去。」

慧寂又照辦了。

禪師叫道:「慧寂!」

「在!」

「床那邊是什麼東西?」

「枕頭。」

「床這邊是什麼?」

慧寂仔細張望,回答道:「什麼也沒有。」

禪師又叫道:「慧寂!」

「在!」

「是什麼?」 慧寂無言以對。

禪師揮揮手,說:「去吧!」

慧寂床也看到,枕頭也看到,獨獨看不到自己。

阿彌陀佛,善哉!善哉!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:50323728c3="Billy"][quote:50323728c3="grassman"]
我作為站內口水多第二名的身份話你知
[/quote]

期實你係第一名先啱. :
第一名個post總數係自己改上去架...
你呢個口水王實至名歸啦... :
[/quote]

我又冇諗過有人會改個post count,改黎做乜?
幫幫手數下佢有幾多個post! :em05:

我reply unicon 話個website 無人discuss
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
係wor
我同Royhk吹水都係吹水既一種

[quote:ad5e0fd661="Royhk"][quote:ad5e0fd661="hales"]咪就係囉...
然後是但求其丟條link出黎話討論 其實條link係公佈網定係討論網?
某人講話: 我都唔明. 每次天光既時候. 太陽總係會由東面升起
其實只係說明一件事 又不帶正負面 你有壓力 我都有壓力 你仲係度挑釁?
一條鎖匙唔會噹噹響 討論變漫罵 係由邊個帶頭fing旗仔先?[/quote]

我reply unicon 話個website 無人discuss 變左歷史學家?!fing旗仔漫罵?!?!挑釁?!?!

講完stop here!![/quote]

[quote:08662fbe9f="unicorn"]我reply unicon 話個website 無人discuss
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
係wor
我同Royhk吹水都係吹水既一種

[quote:08662fbe9f="Royhk"][quote:08662fbe9f="hales"]咪就係囉...

講完stop here!![/quote][/quote]

咪係0羅我同你吹水又無挑釁你但特然一班人走出來漫罵又cut你0的文真係係其他討論網無見過以前就係好多rc網友都係咁所以漸漸無人係到discuss因為如果你說一些和他們意見不同的就會出現以上result一班人走出來罵你until你唔再post 任何野
當然你有你罵和有權吹水發言我有我continous我的理論unicorn我同你講這裡不下多位rc網友因此不再留言 順我者freind逆我者罵

討論唔係鬧交 仲有o係呢度講乜話題都好 就算係講番 rc o既問題 大家都唔好諗住會有咩結果或最終行動 因為呢度同街邊公園一樣 透完涼 吹完水 大家就可以訓覺~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:ccdc14e5de="Royhk"]咪係0羅我同你吹水又無挑釁你但特然一班人走出來漫罵又cut你0的文真係係其他討論網無見過以前就係好多rc網友都係咁所以漸漸無人係到discuss因為如果你說一些和他們意見不同的就會出現以上result一班人走出來罵你until你唔再post 任何野
當然你有你罵和有權吹水發言我有我continous我的理論unicorn我同你講這裡不下多位rc網友因此不再留言 順我者freind逆我者罵[/quote]

你都講得好0岩和好有道理! :em11:

他們都是無修養的人!