藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: GT
打印 上一主題 下一主題

小巴班次越來越唔掂 [複製鏈接]

[quote:2070f57e90="unicorn"]呢度D住客既preference都幾有趣
朝朝有幾十人等車等10-20...30min 佢地就有時間
我真係suggest點樣以後真係解決等車問題
真係唔夠10個人reply
一分半分鍾reply下 [good] 都真係難過朝朝等車咩

我地怕小巴加價仲On車
有左 intra rambler club shuttle之後
叫d小巴收檔啦
個站唔該搬開D唔好咁近我地tim ar[/quote]

等車 等 1分鐘又好 等30分鐘都好 都只係一種習慣(就好似自由人唔排隊係一種習慣)人地等車等 30分鐘都唔代表佢另外要做 d 乜~
大部人冇"投訴" or "reply你"就唔係習慣 係"唔慣"! 你明唔明? :em18:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:b9eb9066c8="G-NET"]
所以各位業主如果不滿運輸署,係無需自己出馬,一定要業委會投訴運輸署,因為業委會是屬於藍澄灣的,既然有咁多業主覺得唔滿意,業委會點解可以唔代表大家出信。[/quote]

咁你有冇data話有幾多percentage既人唔滿意呀.
or有冇data話幾多人同意你用呢個方法去反對先.
唔係話呢樹有縛個人表示唔滿意就等如全部or大部份人唔滿意然後業委會代表所有居民用你個方式去反對吓嘩.

好似你話d咩行政失當都唔係好啱咋喎.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

如果運輸署無問題,咁你業委會出信來做什麼,現在不是叫業委會,或者業主去調查運輸署有無行政失當,現在係申訴專員調查運輸署,我地只係叫業委會代表我地提出這個要求。

你的意見關我地什麼事,現在係我地提出這個要求,你業委會幫唔幫我地提出申訴,你九個業委可以自己投票決定。

不如搵人教下我
我地點先知道
咩叫做
大家覺得RC transportation service 好?
有人定期上來post  "relationship between RC 樓價 and transportation service"
有人定期上來post  "relationship between 自由人 and transportation service"

[大部人冇"投訴"]
從何而來呢
我係唔係真係要朝朝企在小巴站
同其他等車既人講

"我唔知點解 但呢個 RC有一d人 not matter which party he is 唔想enhance 大家既 transportation service 我係XXX 希望你下次業委會選我 我要去同mgmt company fight... 我要開 intra rambler club shuttle between kf and RC"

(無耐中...)

如果想改善既請pm我   :em14:  :em14:  :em14:

[quote:4e89d4c9b5="unicorn"]不如搵人教下我
我地點先知道
咩叫做
大家覺得RC transportation service 好?
有人定期上來post  "relationship between RC 樓價 and transportation service"
有人定期上來post  "relationship between 自由人 and transportation service"

[大部人冇"投訴"]
從何而來呢
我係唔係真係要朝朝企在小巴站
同其他等車既人講

"我唔知點解 但呢個 RC有一d人 not matter which party he is 唔想enhance 大家既 transportation service 我係XXX 希望你下次業委會選我 我要去同mgmt company fight... 我要開 intra rambler club shuttle between kf and RC"

(無耐中...)

如果想改善既請pm我   :em14:  :em14:  :em14:[/quote]
請問閣下有否個個月去聽委員開會呢!咁你有否要求委員幫你反映有關問題呢?
你又有否跟進你的反映呢!
委員佢地都係用自己既時間幫我地,佢地一個仙都無得收,我地就坐o係到坐享其成,你要求咁多不如你去造委員。等我地同你講,等你幫我地跟進吖!
.... 講住咁多先!

請各位不要再離題 . 這樣會影響正在討論此問題的網友.
( 請大家即便受到挑釁, 也請不要回覆”該人” 的說話 無謂引起更多離題)
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=8772
===

其實我地間管理公司同隔離商業大廈同九號貨櫃碼頭有冇關係?星期六落7-11見到商場門口整左個樣衰有蓋通道,究竟 D 設施係俾居民定街外人?

8:20am時,88G的人龍已經延長至4架車才可上車! :dead:

88G是否減了車?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

咁你等o左幾耐呀?

貨櫃碼頭職員用我地商場lift都算,見過有貨櫃碼頭工人or 附近地盆 工人喺大廈1/F上5/F去搭小巴,管理員警告佢都好以耳邊風