藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 肥度
打印 上一主題 下一主題

好失望 [複製鏈接]

如果全屋苑每一戶有一個網站叫管理處睇下 就算唔計果D一人有十幾廿個login自言自語發表偉論0個D 咁管理處要幾多人先可以handle 到一千五百幾戶呢? 咁唔知到頭來你要比多幾多錢滾理費呢???

有正式渠道同管理處接洽而唔去其實等於自已放棄左發表0既權利
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:830d44435c="G-NET"] ... 各位業主如果出席下次會議 你可以交個網址俾管業經理林生 叫佢每次開會前上來藍澄灣業主社群 或者到我的網站 收集一下藍澄灣業主的意見. ...  我覺得無需要要我們親身話俾佢聽. ... [/quote]

假設有些不愛上網男、女、後生仔女、公公、婆婆等,他們未冇左個發表意見的權利? 對他們不公平喎。

[quote:2c8375bc64="G-NET"]

我的網址:
http://www.phpbbserver.com/phpbb/index.php?mforum=rchk[/quote]

見到你個網站. 真係有點悲哀. 有成70%既文章都係你寫既?

不如加多一個板叫: g-net 的生路歷程

可能會多d 人當日記咁睇.

(唔好嬲我呀...當你係朋友先同你講先咋~ )
===

[quote:ba217222f1="G-NET"]如果只係討論公共地方的意見 又何需提供住址. 如果有需要提供私人地址 你可以分開交俾大堂管理員.

我只係叫管業經理參考一下大家的意見 我並無叫佢回應 如果你覺得有需要佢回應 你先親身問管業經理未遲.[/quote]

Easy.....你唔提供資料証明你係業主 咁仲洗乜同你討論公共地方的意見??
會唔會有少少本末倒置了??? 如果你唔係業主 駛乜參考你既意見???
如果某人發表好多意見但佢唔係業主 首先業主之間做乜要聽呢個人講咁多野?
業主們之間處理自己屋苑的事 物業的生死存亡是業主之間的事 身為業主
我不認為有需要將自己物業既生死存亡交托給一個非業主去諗囉...
第二就係管理公司是service 業主們聽取業主們既意見 如果有人咁介
意人地知道佢住邊因此堅決反對証明自己業主的身份sorry 我覺得呢個人
係放棄佢自己既權力

[quote:885afd89e0="G-NET"]經過上次事件 我不會出席業委會會議. 但更重要唔係我們出唔出席會議 而係管理公司聽唔聽我們意見. 我們交了管理費 業主就無義務要參加什麼會議 管理人應該管理好個屋苑 等業主不需要投訴任何管理問題.
[/quote]

師傅....你估管業處係神??定係你個肚入面條蟲?
唔知管業處應該去學塔羅定係問米?? 唔駛人地講都識點做...
如果佢地咁勁就唔係管理一個屋苑 而係管理緊全世界啦....

開個言論自由既網站叫人去睇  你是來搞笑的嗎?

其實你o地由得佢啦 唔係因為要一人少句
只係講o野都要搵o岩個對象先得
佢信o既係另一樣o野 點講都無用.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:5800dc41f2="bikbark"]其實你o地由得佢啦 唔係因為要一人少句
佢信o既係另一樣o野 點講都無用.[/quote]

agree.... :  :

仲有 唔該唔好借勢幫自己個網宣傳0Y!!!唔該 :wink:

[quote:cceeb4f749="bikbark"]其實你o地由得佢啦 唔係因為要一人少句
佢信o既係另一樣o野 點講都無用.[/quote]

唔明唔緊要既...

都係討論下姐..

佢又唔係一尾鬧人無points 果種人. 只係佢既points 比較.............有點點.........................有少少.............................有DD...................奇特而已.
===

我估呢個世界 社會 小社群總有不同品流及存在不同聲音(好似香港"垃圾會"都係咁啦)
何苦要分邊個岩邊個錯?
相信"路遙知馬力 日久見人心"就得喇!  :wink:
原居民2004~2013

路遙知馬力 日久見人心呢句真.....

令我體會到一個嚴肅既人 亦有其搞笑的一面.....