藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: G-NET
打印 上一主題 下一主題

回應內務專區文章 [複製鏈接]

[quote:0c4b61ceda="dick&queenie"][quote:0c4b61ceda="Jess&Burns"]
還說:你看, "xxxxx" ( 不想公開名字) 很少在這裡很說話,他只會在內務區討論. :!:
又說:還有, 你要小心"xxxxxxxxxxx"(不想公開名字)他會在內務區連同其他人杯葛別人. :!:
又說 : 阿dick 不同,我本身認識他,他是在這裡發洩而已. :!: [/quote]

jassica ,點解人人個名唔公開,要公開阿"Dick",咁樣擺明小丸子,仲唔係惼私?
你呢個"待嫁的女巫"認唔認罪 :HIT:

好彩我個login name 叫 "dick&queenie" o者,:em12:
咁邊個係阿"Dick"呀?佢英唔英,靚唔靚仔架? :em04:[/quote]

你又話我?! 警告你丫拿. 唔好轉話題  :em16:
===

俾個黃牌佢... 等佢變"黃面佬" :>
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

好呀!好呀!
我都想睇下係點樣既! :

[quote:ea7f7a42b5="Jess&Burns"][quote:ea7f7a42b5="Billy"][quote:ea7f7a42b5="grassman"]好鬼悶呀,你地!

好好地一個屋村社群,唔好噪好多,o係度安居樂業啦,好冇![/quote]

Agree Agree 一人少句聲.
多一事不如少一事啦.  :dead:[/quote]

最憎d 人做小動作.  :twisted:
一日有人做小動作 一日都唔會有好既社群.
也不會有多一事不如少一事這回事.

我只係講事實. 有咩問題?[/quote]

孰我地o既咪會明白o羅.
唔孰o既上到黎見有咁多爭論.
會點睇呢.
咁咪又係中左計.
我都係覺得左鄰右里.
多一點歡樂少一點爭論會好d.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

但係 billy 你好似少o左四點喎....
個"熟"字下面係有四點~ 知冇~  :mrgreen:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:27280ef10d="dracula"]但係 billy 你好似少o左四點喎....
個"熟"字下面係有四點~ 知冇~  :mrgreen:[/quote]

唔好離題呀...... :evil:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:41ef054c11="Billy"][quote:41ef054c11="Jess&Burns"][quote:41ef054c11="Billy"][quote:41ef054c11="grassman"]好鬼悶呀,你地!

好好地一個屋村社群,唔好噪好多,o係度安居樂業啦,好冇![/quote]

Agree Agree 一人少句聲.
多一事不如少一事啦.  :dead:[/quote]

最憎d 人做小動作.  :twisted:
一日有人做小動作 一日都唔會有好既社群.
也不會有多一事不如少一事這回事.

我只係講事實. 有咩問題?[/quote]

孰我地o既咪會明白o羅.
唔孰o既上到黎見有咁多爭論.
會點睇呢.
咁咪又係中左計.
我都係覺得左鄰右里.
多一點歡樂少一點爭論會好d.[/quote]

即係咁.

其實 我講出來. 係希望其他人唔好相信一些片面之詞.
讓大家看到更多不為人知的一面才分析 到底是誰在弄分化? 是誰在玩無聊的政遊戲?
我亦覺得有必要告訴大家.

因為事實上 真的有人被利用來出topic. 鬧大事件.
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6487&highlight=

我亦是其中一位被利用來出topic 的人.

本來 他本人覺得有問題. 便可以在公開的地方討論.或直接pm 跟那人對質. 為何要pm 另一些人來說出自已的不滿?
將事情複雜化. 除了無聊. 也在靜靜地弄起分化來.
===

我可能無睇清楚 但我想指出我並非指Hales或Jess有什麼問題. 最好就係公開成個內務專區 讓大家參考.

[quote:aafa4582c6="G-NET"]我可能無睇清楚 但我想指出我並非指Hales或Jess有什麼問題. 最好就係公開成個內務專區 讓大家參考.[/quote]

但係 hales 已經講明當初 setup 個專區既目的就係唔想俾和黃既人睇到一 d 唔想俾佢地睇到既野. 有時連恆昌既野 我都唔想俾恆昌 d 人睇到. 因為我自己既親身經歷係有人公開地批評恆昌 結果我係裝修時俾佢地用呢度睇到既野黎鬧我.

對於專區 基本上只要業主證明到佢地係業主 就可以登入到呢個專區. 業主們有權去選擇證唔證明. 佢地覺得無必要要證明俾我地睇佢地係業 但既然佢地要咁選擇 咁佢地亦都要接受個結果 就係放棄入專區既權利. 我覺得係 fair enough 既.

[quote:a306f99512="Ice"][quote:a306f99512="G-NET"]我可能無睇清楚 但我想指出我並非指Hales或Jess有什麼問題. 最好就係公開成個內務專區 讓大家參考.[/quote]

但係 hales 已經講明當初 setup 個專區既目的就係唔想俾和黃既人睇到一 d 唔想俾佢地睇到既野. 有時連恆昌既野 我都唔想俾恆昌 d 人睇到. 因為我自己既親身經歷係有人公開地批評恆昌 結果我係裝修時俾佢地用呢度睇到既野黎鬧我.

對於專區 基本上只要業主證明到佢地係業主 就可以登入到呢個專區. 業主們有權去選擇證唔證明. 佢地覺得無必要要證明俾我地睇佢地係業 但既然佢地要咁選擇 咁佢地亦都要接受個結果 就係放棄入專區既權利. 我覺得係 fair enough 既.[/quote]

Agree!

當初我將層樓o既問題放係專區討論而唔放出o黎 主要想同d真正業主分享而唔係和黃或者係記者佬. 若果要公開成個內務專區 咁係唔係要已登記o既業主通過先可以放出o黎 而唔係一個人要求放就放呀. 要"讓大家參考"o既話 咪叫有興趣參考o既人登記入去睇囉 佢地唔登記咪即係無興趣睇 咁點解仲要放出o黎逼佢o地睇.
G :em21: P