藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: eric_818
打印 上一主題 下一主題

HIT 9 寫字樓交通 [複製鏈接]

[quote:baefe0260a="eric_818"][quote:baefe0260a="BT"]一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路
點會係藍澄灣落車呢???所以無須擔心[/quote]

就係好似話佢地 D 高層唔鍾意行呢條路... ... :!:[/quote]

問題係佢有乜野權可以話入就入?
我唔認為我地rc既管理公司有權不需要業主們通過就可以單方面通過批準
俾人地HIT9既shuttle bus在rc範圍內設站囉

rc個停車場係咪真係可以租俾非rc地段入面既業主咖?
要check check公契先知喎....

[quote:9b10bbc791="hales"][quote:9b10bbc791="eric_818"][quote:9b10bbc791="BT"]一定唔會啦..去HIT 9 寫字樓一定會行青衣鄉事會路~>長環街~>長輝路
點會係藍澄灣落車呢???所以無須擔心[/quote]

就係好似話佢地 D 高層唔鍾意行呢條路... ... :!:[/quote]

問題係佢有乜野權可以話入就入?
我唔認為我地rc既管理公司有權不需要業主們通過就可以單方面通過批準
俾人地HIT9既shuttle bus在rc範圍內設站囉

rc個停車場係咪真係可以租俾非rc地段入面既業主咖?
要check check公契先知喎....[/quote]

但係宜家停車場使用率又真係偏低
管理公司可唔可以用呢點要藉口呢? :?:

Re: HIT 9 寫字樓交通

[quote:eff9e2ddb3="eric_818"]

我個 friend 果間應該係 HGC.[/quote]

嗯...... 我大概 GET 到.... 等我有時間八下先 :detective

[quote:7aa39ff9db="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

係呀 我夠係藍澄灣高層啦

[quote:b88edb38d2="維也納"][quote:b88edb38d2="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

係呀 我夠係藍澄灣高層啦[/quote]

唔係話你呀~  :mrgreen:
不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:8e7f58b1bb="dracula"][quote:8e7f58b1bb="維也納"][quote:8e7f58b1bb="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?[/quote]

呢個就係重點. 8)

L1 管理員可以放乜車入 RC
我地都唔知.

佢地只會收上頭 order.

咁係咪要管制一下停車場落客o既人 唔好比佢地 四處去~ 另外加強每座 L123入口的保安呢?~
見過鬼就唔怕黑啦~

對面寫字樓有個小巴站架 和黃的員工專巴點會唔停得. 跟本寫字樓同貨櫃碼頭係分開出入 大家都不同地段.

現在我言管理處忽然又話要開專巴 都唔知是否為對面寫字樓而設 因為如果只係寫字樓和酒店開專巴服務 每月要補貼好多錢. 如果有居民服務幫輕下 當然補貼少的. 所以專巴不是全日行駛 跟本無需要申請.

如果第日shuttle bus/mini-bus站改去G/F停車場唔知對治安有冇好處? :?:

[quote:a3febc182d="dracula"][quote:a3febc182d="維也納"][quote:a3febc182d="dracula"]我地夠唔鍾意比佢地出出入入 rc 啦~ 高層?? ..... :evil:[/quote]

不過我都唔係好知點解酒店客要o係停車場落客 點解酒店L1向海o個邊冇入口?[/quote]

我唔係咁既意思 我想知點解要優代人地d高層而有咁既安排者