藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: mmmmmm
打印 上一主題 下一主題

有冇方法令到酒店不能再營業 [複製鏈接]

Dick先 你地委員都唔做 幾時論到我去做呀
如果我一個做到 就唔使選委員啦..........

[quote:d2e9c2ce01="dick&queenie"][quote:d2e9c2ce01="Stephen@RC"]其實我都唔明 whampoa garden's management is quite good.why our estate cant be that..
our management fee is not cheap actually...[/quote]

Stephen 你點睇未來酒店住客量及酒店住客質數對藍澄灣居民的影響?? :roll:[/quote]

哈哈. 好大個topic ar . 阿dick&queenie.
我lum住客量會增加 . 因為以group入住都好平...
management 都好trouble. 以我知 hotels 好似都係和記管. 有冇人知係咪呢 ??
如果係都應該容易的.  :roll:
如果係有幾group人打理. 就 trouble la . 好似商場o的"pro"sell左比唔同人禁.
各有各做. 好難manage  :em05:

成日都話簽0左死約炒唔到佢地 我又真係唔信 如果我地上街上報紙上電台上電視我睇佢地仲會唔會頼死係度唔走..........
人要面樹要皮 我就唔信李先會為0左間小小架管理公司 整臭個名.

整臭個名---係RC.
人家已為 我地RC管理差成o感..要上街..要上報紙...要上電台...要上電視...
比你都唔買RC啦!

咁我又唔介意喎 我買RC係用黎住唔係用黎炒
如果想個樓個名好 唔係話咩都唔出聲就會好
如果我地俾所有人知rc有咩問題 之後又解決晒
咁rc咪仲出名 仲多人爭住買...........
我地應該將眼光放遠0的.....
紙係包唔住火 rc管理差交通差 唔通我地唔講就無人知架啦咩.....

rc管理差交通差 唔通我地唔講就無人知架啦咩

Really that BAD ???
alankle please note that people will only remember the bad things you did no matter how hard you works (especially your boss). So no matter 將眼光放幾遠 都唔會有人爭住買.....(this is the present situation).
如果想個樓個名好 唔係話咩都唔出聲就會好係要做有建設性improvement no need to tell others how bad we are.

[quote:0c71996894="Hello Kitty"]
rc管理差交通差 唔通我地唔講就無人知架啦咩

Really that BAD ???
alankle please note that people will only remember the bad things you did no matter how hard you works (especially your boss). So no matter 將眼光放幾遠 都唔會有人爭住買.....(this is the present situation).
如果想個樓個名好 唔係話咩都唔出聲就會好係要做有建設性improvement no need to tell others how bad we are.[/quote]

I am agree your idea. But some peoples has some problem in their attitude. I have " no gas" to talk to them.............  :em18:...
:detective :detective :detective

我都好想問0下大家有咩好建設性架建議
到現在為止我們rc有咩改進過呀..........
唔好話我知小巴路線係一個有建設性架建議呀.........
我都唔係好有氣講呢0的野 因為講0左等於無講 不過都好過0的又無建議又批評其他人0個0的............... :em13:  :em13:

[quote:b7f1dd9605="alankle"]我都好想問0下大家有咩好建設性架建議
到現在為止我們rc有咩改進過呀..........
唔好話我知小巴路線係一個有建設性架建議呀.........
我都唔係好有氣講呢0的野 因為講0左等於無講 不過都好過0的又無建議又批評其他人0個0的............... :em13:  :em13:[/quote]你一定係要求好高定係好耐沒有去RC呀.
況且依個平台係得講字喎!
Anyway 你有咩好建設性架建議可以分享o下.