藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

玩作詩~ [複製鏈接]

食飯冇米冇飯食
見過鬼就唔怕黑啦~

好弟兄說兄弟好.

[quote:9230f85785="dick&queenie"]人玩我定我玩人!
8)[/quote]

dick 你都有今日喇

才子口中吟
儘顯不世才
聲威震藍澄
遺憾比人吋  
:em17:

講笑咋 大人有大量 千奇唔好嬲 :em14:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

RC 果然多文人!  係咁e 都作到咁多句. 厲害~
===

期實好多都對得唔好.
嚴緊d叫對唔到.

頭兩個字應係形容詞嚴緊d更應係地方名.
第三四個先係名詞.
第五六七個字就................

嚴緊d只有"國泰遊客遊泰國 "叫對到. :em01:

[quote:c9bdef43c7="Billy"]期實好多都對得唔好.
嚴緊d叫對唔到.

頭兩個字應係形容詞嚴緊d更應係地方名.
第三四個先係名詞.
第五六七個字就................

嚴緊d只有"國泰遊客遊泰國 "叫對到. :em01:[/quote]

如果玩到咁嚴謹. d 句子就無咁得意啦~ 你地d 句子真係好攪笑!  :
===

動感超人超感動
===