藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: H and H
打印 上一主題 下一主題

搵唔搵到你個名呀? [複製鏈接]

我個名一開個website就已經見到 幾鬼common
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我發覺最初d名同我好多friends相同wor.   會唔會幾十年前興呢? :mrgreen:

[quote:3255f8d085="H&H"]我個名一開個website就已經見到 幾鬼common[/quote]

你叫嘉欣?

[quote:bba1e19947="女"][quote:bba1e19947="H&H"]我個名一開個website就已經見到 幾鬼common[/quote]

你叫嘉欣?[/quote]no heeheeeheee
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我之前睇過相. 佢話名字要common  d 人先會記得你. 好野黎架.:em11:
===

所以你改名Jessica????
我有好多朋友叫Jessica(o架).

又唔係因為common 先叫Jessica 既. 不過覺得幾好聽 咪改law. 你個名都好common 姐 --- Billy....比利.
丫... 有無看過一本書叫: [24個比利]
幾好睇架~
===

[quote:10e877eddd="Jess&Burns"]又唔係因為common 先叫Jessica 既. 不過覺得幾好聽 咪改law. 你個名都好common 姐 --- Billy....比利.
丫... 有無看過一本書叫: [24個比利]
幾好睇架~[/quote]

冇呀.
邊個作o架.
講咩o架.

hmm... 係番譯書黎架. 都幾出名架. 你問d 書店員工 一定知. 聽說有拍成電影. 但名字我不記得了....

呢本書是真人真事.. 而所謂24 個比利. 係因為書中的比利有精神分裂.他是猶太人  在治療他的過程中 醫生發現了他竟然分裂了24 個人格出來! 這些人格會在不同的時間 地點出現 特徵是他們有一些人格所做的事 其他人格並不知道. 所以比利常常都會被人罵他沒有記性及不承認錯誤... 其實原因是他根本不知道自已做過... 很可憐.
===

[quote:737792571e="Jess&Burns"]hmm... 係番譯書黎架. 都幾出名架. 你問d 書店員工 一定知. 聽說有拍成電影. 但名字我不記得了....

呢本書是真人真事.. 而所謂24 個比利. 係因為書中的比利有精神分裂.他是猶太人  在治療他的過程中 醫生發現了他竟然分裂了24 個人格出來! 這些人格會在不同的時間 地點出現 特徵是他們有一些人格所做的事 其他人格並不知道. 所以比利常常都會被人罵他沒有記性及不承認錯誤... 其實原因是他根本不知道自已做過... 很可憐.[/quote]

好有趣woo!
不過我仲有好多書未睇.
等我記住先.