藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: leemoksau
打印 上一主題 下一主題

後樓梯冇人清潔 [複製鏈接]

噤都得 :shock:
雖然你話呢幾日無姐,但難保佢又會舊病復發!

[quote:2933b09a1b="OON"]叫管理處出通告  叫大家合作 !
其實RC居民要自律下 大家都想RC乾淨..整潔..先吸引到新買家入黎住 ....[/quote]

:em10:  :em10: 我已投訴左管理處; 佢地話會跟進... :wink:
大家睇下有否改善 !

雖然你話呢幾日無姐,但難保佢又會舊病復發!

真係復發啦! 原來他是放在兩度門的中間 因之前不是我倒垃圾 只是聽老公講 今天終於親眼目睹了 一於向管理處投訴 但我應向樓下保安講 定係向管理處講呢?

應該要向管理處投訴 :em13:

如果o個位鄰居睇到我們發表以上既文章,請閣下自律,多謝!
而另一方面有可能係家傭既所為,請各鄰居提醒各自的家傭要注意。
RC乾淨,您我開心!

我 昨 天 見 到 垃 圾 桶 前  後 左 右  > 都 有 垃圾  :evil:  :evil:

大 家 當 看 不 到 " 它" ( 垃圾桶 ) 一樣 太無公德心

一定 投訴

請問 後樓梯冇人清潔改善左未 ???

[quote:e2bb956d34="SEVEN"]請問 後樓梯冇人清潔改善左未 ???[/quote]

你自已去睇下就知啦!

我果度無呢個問題. 我日日都見到阿姐清潔.
===

今日; 檢察過情況一樣惡劣
我都晤明有垃圾桶佢地都晤放 放到周圍都係垃圾但個桶就空空如也 ??
我覺得佢地好似玩拋D垃圾 睇下中晤中到落個垃圾桶蓋上….

[quote:ef2bf25feb="SEVEN"]今日; 檢察過情況一樣惡劣
我都晤明有垃圾桶佢地都晤放 放到周圍都係垃圾但個桶就空空如也 ??
我覺得佢地好似玩拋D垃圾 睇下中晤中到落個垃圾桶蓋上….[/quote]

呢d 野就唔可以賴管理署啦~
係d 住客有問題.

我果層便有人貼了字在垃圾桶附近 叫人不要將垃圾放在外邊.  :em11:

現在都沒有人這樣做了.

如果我再發現 我一定會在每家人門口貼上紙仔留言.
===

今日CHECK過﹐后樓梯扶手有人抹過。
至於將垃圾放係外邊﹐好彩﹐我哩邊冇人咁做。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。