藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dragon
打印 上一主題 下一主題

房間有螞蟻.蟑螂?(小貼士).....轉貼 [複製鏈接]

嘩 ! 乜咁啱 ..我放在茶機上面的蘋果 其中二個比不知明的家伙咬去了 一個偽非常嚴重…

好驚 ! 會晤會係老鼠 ??<係我到食完麵包 跟住食蘋果>  :em07:  :em07:

:em14:  :em14: 有什麼方法解決 ?? 請各位街坊提供比我去滅虫 !

[quote:ec4f6204f3="OON"]好驚 ! 會晤會係老鼠 ??<係我到食完麵包 跟住食蘋果>  :em07:  :em07:

:em14:  :em14: 有什麼方法解決 ?? 請各位街坊提供比我去滅虫 ![/quote]

好恐怖呀. :em07:
我又諗番起我部車入面果隻死老鼠喇. :em15:

你住高層晤使驚 ! 我同bule就心慌慌 !   :em07:  :em07:
都晤知係晤係真係老鼠...點算好 ?
快d求下我啦 !  :em08:

[quote:df4eb4958e="OON"]你住高層晤使驚 ! 我同bule就心慌慌 !   :em07:  :em07:
都晤知係晤係真係老鼠...點算好 ?
快d求下我啦 !  :em08:[/quote]

我記得我post我部車有老鼠時.
有人話有d野放响道老鼠就唔會接近.
你可以試o下放响開左果d windows 道.

你所指野即係食物 死喇 ! 會晤會佢仲未走呢 ? 我又關左窗添 !
JANICE :em11:

[quote:3e090ce9e2="OON"]好驚 ! 會晤會係老鼠 ??<係我到食完麵包 跟住食蘋果>  :em07:  :em07: [/quote]
認真識嘆.....幫助消化.....

[quote:3e090ce9e2="OON"]有什麼方法解決 ?? 請各位街坊提供比我去滅虫 ![/quote]
如果下次親眼見到 :shock: 就試o下同果隻野影張沙龍,
之後投訴去"食環署"再俾埋幅相佢地,咁"食環署"點都應該要做o的野喇o瓜!

食物環境衛生署

葵青區衛生督察先生,佢曾經跟進過RC環境衛生問題!
Tel.: 2489 2996

葵青區高級巡察員(防治蟲鼠)先生。
Tel.: 2428 4528
http://tel.directory.gov.hk/0270000318_CHI.html

[quote:951868de22="OON"]你所指野即係食物 死喇 ! 會晤會佢仲未走呢 ? 我又關左窗添 ![/quote]

唔係果d會發出氣味把老鼠趕走.
但我唔知係d咩.

晤咁返屋企 !  :em06:  
今日早上將全屋d窗關左 再放一個蘋果係茶機上面 ; 放工後睇下個蘋果有無事.
有事立刻走人 搵人捉鼠..無事的話以後晤開窗訓覺. :em16:
:em10:  :em10: 我已經投訴左比管理處d人聽 叫佢地清潔..晤知佢地理晤理 ?

下 ! 咁係邊到訓 ??
JANICE :em11: