藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

2004年9月16日- 游泳開幕日 [複製鏈接]

[quote:7351a11b3f="vivian"][quote:7351a11b3f="Rambler Villager"]下面無人. 有冇人知點樣搭Lift 因為每座只得一部Lift去到三樓.  :?:[/quote]

咁"正"200米泳池竟然無人 唔係卦?  :em03:[/quote]

根據我今日觀察所得 由下晝一點至六點大約有6-7個人游水 睇落去好似一家人同幾個小朋友。
2座A - original \"M&J\"

有乜理由唔開夜晚???   :| 心淡
見過鬼就唔怕黑啦~

話時話 呢個禮拜六下午有冇人去試水呢???
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

有乜理由唔開夜晚???

我都好想佢開夜晚.... 以前好多年前 鑽石山星河明居個泳池都開夜晚 近呢兩年沒有了. 我問管理署點解?

因為有法例約束 夜晚的泳池 - 燈光有一定的限制 需要加添燈光去support
而星河明居的業主唔肯加錢做呢個工程 所以泳池只能開放到黃昏.....

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:
原居民2004~2013

[quote:4bc92592b1="vivian"]
有乜理由唔開夜晚???

我都好想佢開夜晚.... 以前好多年前 鑽石山星河明居個泳池都開夜晚 近呢兩年沒有了. 我問管理署點解?

因為有法例約束 夜晚的泳池 - 燈光有一定的限制 需要加添燈光去support
而星河明居的業主唔肯加錢做呢個工程 所以泳池只能開放到黃昏.....

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:[/quote]

係... 真係唔夠"照".......

資料來源: 早前同和黃開會時的答覆...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:55280be507="vivian"]
有乜理由唔開夜晚???

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:[/quote]

我估都係設計問題多夜晚的泳池  燈光是有一定的要求  開夜晚當然好啦 又不會太曬 又可以平日放工去游 到時一定問下可否用月票形式
至於管理處 他們是"實報實銷 " 他們 收的是管理人酬金 即使夜晚電費加救生員的費用好la利 都是轉嫁到我們身上 對利潤沒有影響 和星河明居的業主一樣 最重要是大家肯不肯比錢考慮對低層住戶有沒有影響!

星期六.......好天氣.....
我諗...應該會多些人入去試水....
話哂就黎"立秋"...再唔去....要等下年。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:f4afe09eae="dick&queenie"]星期六.......好天氣.....
我諗...應該會多些人入去試水....
話哂就黎"立秋"...再唔去....要等下年。[/quote]

咁你去唔去呀?

昨天早上我已經游過,游不到200米,因為他們只是拉了一小部份範圍可以游,理由是其他部份還在清潔中。救生員叫我最好下星期一才游,到時應該會較好喎。
明天會更好

[quote:6e46a16dcd="LO LO"]昨天早上我已經游過,游不到200米,因為他們只是拉了一小部份範圍可以游,理由是其他部份還在清潔中。救生員叫我最好下星期一才游,到時應該會較好喎。[/quote]

吓...我地個200米泳池除左按摩池之外好似係全部都通架喎,
而以我有限既常識,水亦都會流動架喎...佢地係呢邊清洗...住客就係另一面游...噤咪 :em05: