藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Robert
打印 上一主題 下一主題

有關職員解答住戶証,游泳池及會所的問題 [複製鏈接]

[quote:0880cb7c63="R & M"][quote:0880cb7c63="kevinkristy"]有無人知道如仍未攞臨時住戶証可否比廿蚊去游水呀??? :?  [/quote]

唔得呀!要有'臨時住戶証'先可以,管理處俾左張'領取臨時住戶証'既memo你未呢?
話時話,張'臨時住戶証'勁似年曆咭..... :?[/quote]
如果已經有“臨時住戶証”﹐可唔可以俾20蚊CASH入去游水呢﹖
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

莫愁︰

唔可以架,要俾$100或以上的劃線支票作為按金(抬頭要寫︰Whampoa Property Management Limited)
但月尾就關閉,要等出年5月至10月才可使用,可能出年會改用八達通作收費,而且依家天氣轉涼,
如果就咁病左,咪無得同朋友去吃喝玩樂~~~~~ :mrgreen:

[quote:36c0cfc749="R & M"]莫愁︰

唔可以架,要俾$100或以上的劃線支票作為按金(抬頭要寫︰Whampoa Property Management Limited)
但月尾就關閉,要等出年5月至10月才可使用,可能出年會改用八達通作收費,而且依家天氣轉涼,
如果就咁病左,咪無得同朋友去吃喝玩樂~~~~~ :mrgreen:[/quote]
如果我聽日俾支票﹐最快幾時可以用o黎游水呢﹖
你放心﹐就算真係病o左都唔會影響我同朋友吃喝玩樂o架。 :em09:

[quote:6956ea31dd="leemoksau"]如果我聽日俾支票﹐最快幾時可以用o黎游水呢﹖
你放心﹐就算真係病o左都唔會影響我同朋友吃喝玩樂o架。 :em09:[/quote]

立刻可以!
妳都得架喇 :em11:

原來今天下午休池清潔。
泳池會開到今個月尾(31號)﹐住戶証里面用唔完o既錢管理公司會安排11月退返。

[quote="leemoksau
住戶証里面用唔完o既錢管理公司會安排11月退返。[/quote]

乜有錢退 ?? :?:

[quote:dd936bb76a="leemoksau"]原來今天下午休池清潔。
泳池會開到今個月尾(31號)﹐住戶証里面用唔完o既錢管理公司會安排11月退返。[/quote]

是不是即係有錢退返 ???

How about Club House ??? If there is a refund which mean the club house may not be ready ??? :em08:

退錢係指入泳池之前要交o既按金。
我諗同Club House的錢係兩回事。Club House係要交150/月先至入到。

But we have 3 months free entry we may need to pay for curtain facilities. I just think that the paying system are the same.