藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Henry
打印 上一主題 下一主題

廁所馬桶 [複製鏈接]

[quote:c659f85cc6="wychan"][quote:c659f85cc6="tony&carmen"]又來如果去水去得慢--->(講緊坐廁去水) 可能建築時有英坭沙入左去坐廁去水隔氣咁就煩啦----方法亦只有唉 :em01: ~~~~~

又講下點解會坐廁流出咸水--->是沖水時流出定是無啦啦溢出請ki_ki說明一點 :em12:[/quote]

方法你係有的 只要用超強漒水..... 因為漒水能溶英坭的[/quote]

用漒水? 小心d呀老友記彈到面同眼就慘啦毀容都有份呀.

坐廁流出咸水係水箱未能停止咸水供應至滿的水位但因水箱不會流出引至會在坐廁不段流出

水箱波波+水閘壞左? 都好易整 唔要緊.
但似乎個水箱來水快過坐廁去水 要魔是水壓太勁(咁勁!?) 要魔是坐廁塞塞地.
應該都係後者. 小心用漒水 可能會溶埋d pipe.

其實咁既情況只會worser even每次開大都會[屍]浮遍野! 所以一定要佢地整!

我搬了入RC先發現個廁所有以上問題;即係晤好去廁所 ??

[quote:2e8e3e153b="tony&carmen"]又來如果去水去得慢--->(講緊坐廁去水) 可能建築時有英坭沙入左去坐廁去水隔氣咁就煩啦----方法亦只有唉 :em01: ~~~~~

又講下點解會坐廁流出咸水--->是沖水時流出定是無啦啦溢出請ki_ki說明一點 :em12:[/quote]

我知點解會有咸水流出......不過....過程比較恐怖. 你係咪真係要知? 當你知道後可能會引致便秘....或多天不能去廁所....

我還在努力克過這個心理障礙..... :em06:
===

下 !  :em07:  :em07:  
禁去會所個廁所..我試過沖力好強呀 !  :em17:

[quote:833b835389="OON"]下 !  :em07:  :em07:  
禁去會所個廁所..我試過沖力好強呀 !  :em17:[/quote]

有咁既事?!
===

係真嫁 ! 個日去取証 點知人有三急未問佢地借黎用...