藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

唔知有冇人會換燈開關制.... [複製鏈接]

[quote:243f97e6c4="Mr. & Mrs. FireFire"]如果自己換有冇難度.... ?[/quote]

如果廳、廁所、廚房就唔得
因為係4位制
而奇勝大制最多得3位制
所以一定要開多一個制位
我就由2個4位變咗4個2位
要修裝師傅改.

至於房就唔需要加制位
但由於涉及電器接駁
所以都係建議揾註冊電工幫您換. :wink:

奇勝e3000 4個掣位有LED果隻 銀灰系 在荃灣運通街 Ocean Draxxx Lighting Co. 有得訂$94

[quote:d49b286072="TJ"]我都將大部份燈制換了奇勝,灰銀色,有LED果隻,都幾型仔0架﹗[/quote]Yeah! I also will buy this series
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:d86d1627fa="boyboy"]奇勝e3000 4個掣位有LED果隻 銀灰系 在荃灣運通街 Ocean Draxxx Lighting Co. 有得訂$94[/quote]

我係灣仔訂,叫佢有貨通知我,但係佢話係因為機電工程處唔批,所以遲遲未出,我最驚佢最盡出唔到,就哈哈!

如果佢通知你取貨時,可否通知我一聲呀!謝謝!
:em02:

[quote:630c426ff0="Sharan"][quote:630c426ff0="boyboy"]奇勝e3000 4個掣位有LED果隻 銀灰系 在荃灣運通街 Ocean Draxxx Lighting Co. 有得訂$94[/quote]

我係灣仔訂,叫佢有貨通知我,但係佢話係因為機電工程處唔批,所以遲遲未出,我最驚佢最盡出唔到,就哈哈!

如果佢通知你取貨時,可否通知我一聲呀!謝謝![/quote]

系大陸東門負近的某大形電氣商場見到有現貨 可惜我家是用白色系列 而又冇四位的白色...  :em06:

我的做法是 加一個新合用搖控控制客廳 so
廁所 抽氣及飯廳用一個3位的。
而廚房 抽氣及玄關用另一3位。煤氣刞長開...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

Sorry 原來個Sale 報錯價 奇勝e3000 有LED果隻 白色4位$92  銀灰系$150
:em13:  :em13: 兩個都要7月中才有貨

我o係大陸見到奇勝LED 銀灰色掣好平呀 單位 $ 17 雙位 $ 25 不過冇問4位
因為我改成4個雙位掣 容易分辨D

我會用奇勝e3000奈列 比較靚!

[quote:bec280a337="Mr. & Mrs. FireFire"]如果自己換有冇難度.... ?[/quote]

真係有..........你都係聽下d街坊話搵師父換............又或者睇下有冇朋友識換.........我地都係搵識水電既朋友換............不過要提醒你d燈制上有紅色符號的是"曲架"制............同一般燈制裝法係唔同的..................而且奇勝係冇呢隻大制的................

[quote:b406f8b596="wychan"][quote:b406f8b596="Sharan"][quote:b406f8b596="boyboy"]奇勝e3000 4個掣位有LED果隻 銀灰系 在荃灣運通街 Ocean Draxxx Lighting Co. 有得訂$94[/quote]

如果佢通知你取貨時,可否通知我一聲呀!謝謝![/quote]

系大陸東門負近的某大形電氣商場見到有現貨 可惜我家是用白色系列 而又冇四位的白色...  :em06:

我的做法是 加一個新合用搖控控制客廳 so
廁所 抽氣及飯廳用一個3位的。
而廚房 抽氣及玄關用另一3位。煤氣刞長開...[/quote]

係黃岡附近有間Clipsal專門店,不過我去個日關了門,所以沒有入去看看,但在門外看,就應該沒有大粒制的電制買喇 :em16:
:em02: