藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ho and Serene
打印 上一主題 下一主題

會所問題 [複製鏈接]

其實個 『17.舞藝館』同『18.武藝館』都唔知用來做什麼。我擔保一個月都冇5次book場。
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

唔知有冇第二 d 屋苑由業主要求更改會所設施呢~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:670c033eac="dracula"]會唔會一d 家長要個仔練武 要個女練舞呢? 咁佢地咪冇得用?[/quote]

就算係咁,一個『武/舞』場就夠啦。同埋要有d培訓班才有用。
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:f6a1e71199="wicyh"]好難架要大多數業主同意先得[/quote]

所以現在說是否言之尚早?

[quote:b68bd66276="dracula"]會唔會一d 家長要個仔練武 要個女練舞呢? 咁佢地咪冇得用?[/quote]

其實你都講得對....但係基於成年人日夜工作的壓力都很大有適當娛樂減壓都好重要所以我會選擇麻雀館/桌球館為先 .   

[quote:d3a0decf92="wychan"][quote:d3a0decf92="wicyh"]好難架要大多數業主同意先得[/quote]

所以現在說是否言之尚早?[/quote]

當然啦 可能有d人因為有d咁既設施而搬黎

[quote:8dff8de520="Ah Ho"]其實你都講得對....但係基於成年人日夜工作的壓力都很大有適當娛樂減壓都好重要所以我會選擇麻雀館/桌球館為先 .   [/quote]

o岩~ 如果成年人o既壓力得唔到舒緩 對下一代 對家庭都唔好~  :twisted:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:02f1a16e9b="wicyh"][quote:02f1a16e9b="wychan"][quote:02f1a16e9b="wicyh"]好難架要大多數業主同意先得[/quote]

當然啦 可能有d人因為有d咁既設施而搬黎[/quote]

但我相信大部份業主都係為個樓價及泳池而買藍澄灣....

[quote:14d3edf8b5="Ah Ho"][quote:14d3edf8b5="wicyh"][quote:14d3edf8b5="wychan"][quote:14d3edf8b5="wicyh"]好難架要大多數業主同意先得[/quote]

當然啦 可能有d人因為有d咁既設施而搬黎[/quote]

但我相信大部份業主都係為個樓價及泳池而買藍澄灣....[/quote]

所以我估對比武同比舞的興趣不大。又或者其他九唔搭八的花園,我諗都可以 out! :em10:

總之依家應該無得改