藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: qualcomm
打印 上一主題 下一主題

Please cancel the swimming pool [複製鏈接]

我住係好低層架 我都唔覺好嘈! 夏天聽下流水聲 人都清涼d ... 何況泳池應該開到夜晚十點左右 應該唔影響到d 人... 講真好過聽到樓上樓下既電視聲同人聲啦!
安全問題就真係要小心d 啦! 如果大家有小朋友既話就要更加留意! 不過人地屋苑正正方方一樣會發生意外 所以如果你有小朋友既話就一定要全埸睇實佢啦!

沙灘仲大啦咁又咁多人去
如果怕大未係屋企果浴缸放水游未唔怕lor.

不過話時話...而家大家都咁熟
第日去遊水,住底層班網友..
望住哂,會否好唔知點咁。
又或者某網友個老婆,穿三點式好鬼索,
我又唔知好唔好意思昅佢...好矛盾>_<
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:f67066014c="dick&queenie"]不過話時話...而家大家都咁熟
我又唔知好唔好意思昅佢...好矛盾>_<[/quote]

哈哈dick少你昅完吾好講出泥味得羅 :em17: 鵝地愛豬事家族就認為個池好靚亦系鵝地最初留意藍澄的重點泥雖然鵝地個單位吾系對住個池不過真系好靚呀留返都好呀吾用剩看都好好鵝不過最希望就系吾好有太多自由行遊客落泥玩驚影響衛生問題呀 :em18:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:ff75511442="Qoo"][quote:ff75511442="dick&queenie"]不過話時話...而家大家都咁熟

哈哈dick少你昅完吾好講出泥味得羅 :em17: [/quote]

:em09:  :em09:  :em09:  :em09:

[quote:648bfdd662="dick&queenie"]不過話時話...而家大家都咁熟

衰啦 欣賞好野
人之常情嘛 :em12:

我都覺得個池景好鬼正! 冇左佢不如唔好買藍澄灣 吹脹!
冇左個池景只少賺少五至十萬哈哈!! 發啦! :em17:  :em17:

[quote:ea9dcc2149="dick&queenie"]不過話時話...而家大家都咁熟

好諗穿得三點式 都應該覺得自己好靚同想人地睇完都覺得自己靚 如果怕既話 我諗都唔會穿...haha
不過唔好全場都昅實人地 望兩眼好啦!

Re: Please cancel the swimming pool

[quote:cdc12bf5a7="qualcomm"][quote:cdc12bf5a7="Ha&Kui"][quote:cdc12bf5a7="qualcomm"]If you look into the real situation.....

1. 太窄 <<但係都有唔少部份係好闊(e.g. 人造沙灘果邊)
2. 太多三尖八角似乎太多危險地帶 <<危唔危險 就要睇下救生員位置啦
3. 太近住宅 <<咁香港無邊個屋苑可以有泳池啦...  :em03:
4. 水深不平 <<大部份泳池都係水深不平喎 咁都有問題  :?:

太窄是最大問題得3-4M闊連人地花園水池都好過.另外以200M長原本四個Life Saver應OK但太多假山假石依家at least 10個才可以! <<一般每個50米公眾泳池都最少有兩個救生員 如果200米泳池有10個都唔算好多啦.

不過這個"水池"應2005/6才完成![/quote]

Btw if it is cancelled what's your proposal on the use of the area for swimming pool?[/quote]

Treat as 水池 or modify the design a lot.

Please look deeply on the photo.....

我可以講那些流水聲係好好好好好好嘈一定會disable (住低層D係唔係要收罪先?)
另外泳池對比其他....真係近ga....
人造沙 - 很多地方最後都剷走因小朋友very easy get hurt
救生員位置 - 這處真係長D山又高又有橋見到人都難就算見到都救唔倒

有一屋村都係這樣近引起"Free Falling"問題結果要裝圍版.[/quote]

我住3 座H 低層. 對到正個泳池同個water fall 啦....但係真係唔覺嘈喎.
我重想佢d 水聲大聲d 添.

都無聲 :?:

to Jess&Burns

我好想睇下3H 對出個泳景啊! 可唔可以影d 相黎睇下呀!  :