藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: John and Esther
打印 上一主題 下一主題

一齊申請封明渠好難睇又臭!!! [複製鏈接]

前數天 我向村長投訴過 佢話管理處已經向....地政署/渠務署/...
(唔記得咩署)反影過 亦曾帶同........咩咩署的職員去現場睇過 村長仲同d職員講話已經有d 蚊卵叫佢地快d做.
不如我地合眾人之力比d壓力管理處跟緊d先啦.

[quote:9ae48fc57b="lamlam"]前數天 我向村長投訴過 佢話管理處已經向....地政署/渠務署/...
(唔記得咩署)反影過 亦曾帶同........咩咩署的職員去現場睇過 村長仲同d職員講話已經有d 蚊卵叫佢地快d做.
不如我地合眾人之力比d壓力管理處跟緊d先啦.[/quote]

贊成呀 :em11: 我地要點做呢 :?: 為左任何一個人的健康衛生&安全一定要封左條渠 :em11:

[quote:c3e7594c9d="Qoo"][quote:c3e7594c9d="lamlam"]前數天 我向村長投訴過 佢話管理處已經向....地政署/渠務署/...
不如我地合眾人之力比d壓力管理處跟緊d先啦.[/quote]

贊成呀 :em11: 我地要點做呢 :?: 為左任何一個人的健康衛生&安全一定要封左條渠 :em11:[/quote]

雖然我們間屋向住hotel 果面 但這條渠關乎整村的衛生
所以我們一定會支持的~~~~   

無論向海向內園都好,都要舉腳讚成 :em11: ,要保持環境清潔 :em04: 。大家聯署投訴!

大家一齊努力吧!

:em17:  :em17: 想像力真是豐富!!!!

SUPPORT
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

是否講緊下面這條渠?

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2177

exactly right. u live in higher floor so u couldn't see so clearly and smell. 水入屋 利健康!!! so bad............. :em08:

我地5座望落去都好似有一條
封左佢之餘 記得要要求妥善安置隻小白鷺呀 (雖然我未見過)!!

[千周刊訊] 專題報導 作者:賈大吹

藍澄灣又一驚人發現
==============

哈哈~

其實都幾多蚊已滋生左了~