藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Wilkins
打印 上一主題 下一主題

Signed the agreement la... [複製鏈接]

[quote:ba0f84475f="hales"][quote:ba0f84475f="diedsee"][quote:ba0f84475f="LJJ"]咁你有冇同呇ao羅copy 呀[/quote]

冇wor,呇a話基本上冇其他用途[/quote]
咁簽果時你有冇詳細咁睇睇?
其實份野有寫明哂送乜野牌子電器 裝修會包乜野
仲有好多既定義都有state 其實俾樓書上所寫既野更詳細呢[/quote]

haha...都冇wor :em03:

[quote:dc38a742a1="hales"][quote:dc38a742a1="diedsee"][quote:dc38a742a1="LJJ"]咁你有冇同呇ao羅copy 呀[/quote]

仲有好多既定義都有state 其實俾樓書上所寫既野更詳細呢[/quote]

嘩!!份o野都幾大疊o下wor 你睇晒先簽呀 要睇好耐wor

[quote:2df9a932ab="LJJ"][quote:2df9a932ab="hales"][quote:2df9a932ab="diedsee"][quote:2df9a932ab="LJJ"]咁你有冇同呇ao羅copy 呀[/quote]

嘩!!份o野都幾大疊o下wor 你睇晒先簽呀 要睇好耐wor[/quote]

我都想慢慢睇架 不過你睇時絛友又睇住你 最後都冇乜點睇  :em18:
我係隱形人  :em19:

[quote:fe7153f527="LJJ"][quote:fe7153f527="hales"][quote:fe7153f527="diedsee"][quote:fe7153f527="LJJ"]咁你有冇同呇ao羅copy 呀[/quote]

嘩!!份o野都幾大疊o下wor 你睇晒先簽呀 要睇好耐wor[/quote]
睇重點嗎.....

[quote:e6b92e9d55="wicyh"]The earlest completion date from developer is April 04. However the lawyer say it will be on June 04[/quote]
搞錯左少少..........
04年6月係最遲入伙日期 過左04年6月5日都未入到伙既話
發展商就要賠賠賠~

我簽契果時俾人恐嚇呀好驚 :em07:

[quote:1b3d55eb66="bunnud"]我簽契果時俾人恐嚇呀好驚 :em07:[/quote]

講個情形來聽聽

[quote:d91ba13eff="LJJ"]咁你有冇同呇ao羅copy 呀[/quote]

有問呀.
不過呇a話要$3張
正一吸血鬼 :x  :x  :x

我諗大家簽銀行的offering letter時都會發現到其實有好多terms & conditions都會著重保障番銀行本身利益而我們這些小薯仔就唯有肉錐針板上基本上可以話係冇得選擇只可揀簽或唔簽. 其實銀行本身已經解釋了所有潛在的問題給我們聽而且話哂係大行我估妘ㄜ禶|亂黎.
當我上到律師樓那位小姐就非常盡責地再將那些條款詳細解釋一次俾我聽我也非常感激她這樣做.但問題是當時她的語調其差大聲得黎又冇禮貌(我有點擔心她是黑幫頭子的千金).更以誇張無限倍的可能性做例子攪到我手都震埋!!! 講真我覺得坁漸X發點冇錯是想為我們好但是以她的專業身份我相信她絶對可以以一個更易令人接受的語調去將所有問題分析給我知. 當時我的感覺就像是遇到一個潑婦更加概嘆竟然在一間國際性的大型律師樓內竟然有服務態度如此的差劣的職員!!!

[quote:75f76d0538="bunnud"]我諗大家簽銀行的offering letter時都會發現到其實有好多terms & conditions都會著重保障番銀行本身利益而我們這些小薯仔就唯有肉錐針板上基本上可以話係冇得選擇只可揀簽或唔簽. 其實銀行本身已經解釋了所有潛在的問題給我們聽而且話哂係大行我估妘ㄜ禶|亂黎.
當我上到律師樓那位小姐就非常盡責地再將那些條款詳細解釋一次俾我聽我也非常感激她這樣做.但問題是當時她的語調其差大聲得黎又冇禮貌(我有點擔心她是黑幫頭子的千金).更以誇張無限倍的可能性做例子攪到我手都震埋!!! 講真我覺得坁漸X發點冇錯是想為我們好但是以她的專業身份我相信她絶對可以以一個更易令人接受的語調去將所有問題分析給我知. 當時我的感覺就像是遇到一個潑婦更加概嘆竟然在一間國際性的大型律師樓內竟然有服務態度如此的差劣的職員!!![/quote]
bunnud你係唔係用番麥堅時呀?上次我打去問呇a野又係呀d態度勁差!!!!
駁電話去符責藍澄既人又冇人聽等到我死!