藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kingi
打印 上一主題 下一主題

黎緊空中花園有bbq? [複製鏈接]

回復 20# 肥度

唔係
佢個位真係好難形容
o係第五、第六座對面
(中、低層池景o既單位會望到)

係呀 ! 5座同6座對開空中花園... 燒烤爐旁邊冇凳, 要企係度燒 (電子爐), 不過就在旁邊有椅 及洗

係呀 ! 5座同6座對開空中花園... 燒烤爐旁邊冇凳, 要企係度燒 (電子爐), 不過就在正隔離有椅凳 及洗 手設施, 爐與爐之間有一定距離, 幾好架。 不過始終希望做好通風將對5及6座底層茲擾減少啦 !

選夜晚游水的人會有幾嘈?
grassman 發表於 2011-1-7 22:55

個泳池好似有水浪聲架
仲有人聲
我唔係"低層" 以前溫書都"覺"
如果正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆

仲有"如果" 係住宅, 正苦口係你格離開燒烤場都要過planning 啦
呢度法理上係私人地方 commercial
不過我地當住宅住既呢
附近d "吹正晒" 單位"日日索" d燒烤味真係得得佢唔小

Sorry Unicorn, 有d 唔明, 點解 "正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆" ?

個泳池好似有水浪聲架
仲有人聲
我唔係"低層" 以前溫書都"覺"
如果正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆

...
unicorn 發表於 2011-1-13 14:50

我唔係話無聲,我係問"會有幾嘈?".

要講有聲,美景有車行過,我住頂樓都聽到!

可能...有D人日頭先瞓...咁其實係會嘈到佢既...但...日頭瞓....多數會閂廉,再加開冷氣...應該好D...

BBQ...真係會好大味...一定要做好D抽氣系統先得...抽返出酒店嗰邊出...應該會好D...
一箭定江山

Sorry Unicorn, 有d 唔明, 點解 "正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆" ?
xomama104 發表於 2011-1-14 17:11

rc wimming pool有小小"風水"
中間3座戈個位比較多人聚集吹水(因為實際有太陽係得幾個位, 其他地方d 水都好凍)
3座低層同佢地好近架炸
最"應聲"

泳池由我地day one入伙"一人包池" 發展到而家"幾滿下"
其實對"最近" 戈d單位幾大影響

詳情你上去"空中花園"行下就會知邊個位最多泳客最嘈

可能...有D人日頭先瞓...咁其實係會嘈到佢既...但...日頭瞓....多數會閂廉,再加開冷氣...應該好D...

BBQ.. ...
肥度 發表於 2011-1-15 01:29

唔訓都要溫書架

Who know when BBQ will luanch??