藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: LOVE1234
打印 上一主題 下一主題

面對酒店嘎 煩擾嗎? [複製鏈接]

哈哈   笑左
d大陸佬   仲要用大陸錢   跟住5係50 100百街5收   跟住搞一大輪  話5買  真想講粗口  
一係就話買呢個  果個   跟住見到埋單太貴   又話5要呢個5要果個  整一輪   真係無耐
不過最經常係企係d走廊  或者出入口5散   以前我都會同距地講話:讓讓路    現在我直接推開距   火爆  
排隊又5識排   上次見個佬係甘話:香港靠大陸自由行, 你們這樣態度誰來香港......    真可怕    自己插隊甘多野講  

尋晚 9-10:00 pm 成個商場都係大陸人

呢家真係越來越多自遊行,有時七點都開始有喇! 好多凍櫃的食物係比佢地篤開爛晒,好恐怖!!
原居民2004~2013

其実酒店住客噪音吾算太厳重(当然可以改善就最好lah)。
我只希望早上有酒店専用小巴、停係酒店個辺、吾使再同我地争。
即使短短時間、但当你趕時間時、見到個蛇餅、再加時不時打尖、上車先問収吾収人民幣、真係会好 ...
piggy 發表於 2010-1-28 21:42

agree, major probles is their behavior.

VIVIAN:
8-9 pm 都係少事
如果你試過10pm後 去百佳, 就知什麼叫"十八層地獄"
等比錢都要十分鐘,
記住唔好推車.....   每一條百佳走廊都有"瘀泥"阻塞,
不論你講普通話, 廣東話, 英文 叫d"瘀泥"借借, 都唔會可以通過 ...
sylvialai 發表於 2010-2-1 15:13

問心戈句
我地都唔一定要蠢到10點入p佳遮
早小小咪唔洗迫

自問好少係百佳既"瘀塞"時間落去,所以覺得無乜大問題.反而幾歡喜佢地清咗D隔夜麵包牛奶汽水.感覺日頭買野新鮮D.
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

火警鐘成日響,今晚吾夠1個鐘,消防車來兩次