藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: sjacky
打印 上一主題 下一主題

收集大家上班路線及時間,村巴計劃! [複製鏈接]

如果有村巴、就真係方便好多。
以下係個人意見、只作参考(如有其他時間、地点、請各位再提意)。

1、較多上班時間(計出門時間)

7:30am, 8:00am, 8:30

2、較多上班地点、或方便轉車地点

荃灣西鐵站、中環站、旺角站、九龍塘站、尖沙咀站

就以上資料、我整0左個簡単既表。只要将収集回来既各単位上班地点、上班時間及人数、填係表上、最後個欄会自動計算總人数。那個地点、那個時間最多需求、一目瞭然。吾知幫吾幫到你0尼?

至於如何有効率地収集正確資料、需要再討論(派信?or各tower L5管理員度填表?)。

不過我可以点send個表比你0尼?????

8:00 中環, 9:00 上環

加條直接d既巴士線直接d既巴士線去觀塘or去到油塘就更好啦 ^^ 吾好成日好似遊車河咁...
肥度 發表於 2009-10-16 11:23

唉~~點止觀塘,油塘,你試下去荃灣...架243m 用你45 min 先去到我想問我而家係元郎嗎....元郎68m都只係用30 min ....

如果有村巴、就真係方便好多。
以下係個人意見、只作参考(如有其他時間、地点、請各位再提意)。

1、較多上班時間(計出門時間)

7:30am, 8:00am, 8:30

2、較多上班地点、或方便轉車地点

荃灣西鐵站 ...
piggy 發表於 2009-10-16 15:03

多謝你先,我諗我會用派信方法,因為要人人收到,收集方面我會問問管理處。
因為呢排我都仲搞緊自己結婚d 野所以忙左d ,過兩日我會試下去問管理處可行方案,業主會個邊一來我冇資料,二來好似效率太底了,我決定放棄佢地,先試試問管理處可行的自組方案,之後點等我問左先,ok 我再問你要個file。

之後到租車因為得我一個好易俾人誤會我係為左賺錢先組織,始終同錢銀有關所以我會小心d,首先我希望係大家當中搵幾位義工幫下手,分別係集資收集,財務,聯絡...etc 每人做小小,一來吾駛一個人做晒,二來有人商議確保我地車費有適當運用。

當然第一步問左管理處先,之後有乜資料我會再report ,去到印信同其他野我會再上來搵想幫手的人一齊做~~~ 希望大家支持啦haha

8:30 出發往金鐘
8:15 出發往長沙灣

其實只要我地有自己藍澄灣既專車...或者自由行坐番酒店車....大家隔開..就可以控制到情況,預到返工時間,唔駛驚自由行打尖..阻礙我地既返工時間

Currently, 948 fits for me.
KC

7點半前出發到土瓜灣
9點出發去黃大仙
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

我返銅鑼灣 , 8:00出發