藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: plcheung
打印 上一主題 下一主題

樓上來的聲音 [複製鏈接]

六座有間凶宅喎 你係咪住佢樓下呀
hktakpo 發表於 2009-12-8 17:26

係邊度,咩事...
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

係咪堅呀? 都冇聽呢度d 人講過0既, 不過我果度(1座)近排似乎已經改善左好多, 少左好多聲音啦

我住一座。不過我都仲係懷疑D聲音係唔係移檯既聲 (雖然係似), 因為D聲喺我間房最清楚, 但冇理由樓上成日移床架麻...

我都係間房係最應聲0既, 不過聽d 管業處講我樓上單位0既主人房入面好逼, 又冇椅, 所以我地估d 聲音係由廳傳番入房

6 座 3X 樓

20# hktakpo

何出此言? 請問發生過甚麼事情呢?
原居民2004~2013

20# hktakpo
hktakpo仁兄/姐:
你此言當真? 我就是住32/F. 請問有乜神秘事? 如不方便在這裡談, 可留言我的E-MAIL
simonw0711@hotmail.com
我真係好想知.
而且, 我並不懷疑你所言, 因為....的確係有少少怪事發生,
尤其是下雨天的時候.唔知你有冇興趣分享下呢?
我以往在舊居亦遭遇到呢d事, 所以已經見慣不怪, 亦不會驚, 更不會搬. 只是想知多d野. 希望你指教.

25# hktakpo
分開來說, 前幾晚我走上樓上, 係聽到屋內的人在移枱/椅. 我投訴後管理處派人來聽, 唔知係唔係佢已經知道, 這幾晚靜左好多.

不過, 你說3x有凶宅, 唔出奇, 我初初以為藍澄灣處於山谷, 最容易有"東西"聚集,再加上有人說青衣沿岸在日治時期是囚犯的地方, 死了好多人, 不過都時移勢逆啦, 我只當故仔聽. 你今次一言, 是解釋我心中一個疑團. 因為每逢下雨天, 就多數有"少少"怪事發生.

以我記憶, 細個果時冇藍澄灣呢個位置架喎, 唔係廿幾年前填海填出嚟架咩, 點會經過"日治"時期呀??? 唔通我記錯?

搵D年紀大D既人出嚟證實下啦, 我仲細...

藍澄灣 最容易有"東西"聚集,  唔怕喎  對面酒店大陸人殺氣勁過佢地
你試下扮睇樓問下 AGENT 係咪有間凶宅