藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: taftkwan
打印 上一主題 下一主題

停車場 [複製鏈接]

我忍吾住la :evil: 打咗去 3165 1500揾停車場保安主管劉生問清楚點解d 管理會咁差......如果大家吾想下一個到自已架車俾人劃,就請大家一齊打去投訴需然我知大家可能投訴過無限次,每次都係失望而回但這是我們的權益,我哋一定要增取到底,大家有冇諗住當面向管業署投訴?如有我們可以一齋去多一個人多一分力量。俾咗錢又冇保障,吾想再俾人當傻仔 :em13: 。
:yeah: :yeah: :yeah:

停車場有蔽路電視錄影 冇理由發現唔到可疑人物個bor...
Rambler Crest Soccer Club

係有..但我問管業署主管佢話有時角度問題,未必影到wor,個答案好不負責任。

我剛打去管業處 都想了解下件事 接電話果個女仔 叫我同駱先生講 以下係5分鐘前我地既對話 :

我 : 駱先生 我想問一下最近RC個停車場係咪成日有車比人劃花?

駱 : 係 係有咁既事。

我 : 咁暫時有幾多架車比人劃花左呢?

駱 : 我唔可以講數字。

我 : 點解唔講得呢? 我想知個嚴重性 如果好多車都比人劃花左既 咁唔安全 我都要考慮再繼唔繼續泊架車喺度架喎。

駱 : 我都係唔可以講數字 但你而家都有權可以唔泊架車喺RC既 (我究知啦 但佢咁答都好串下喎)

我 : 咁你知唔知事發既時間係上午、中午定半夜多呀?

駱 : 我唔清楚 我地亦冇統計。

我 : 咁你地有閉路電視睇到架馬 點會唔知架?

駱 : 應該係夜晚多啦 (唔知佢係咪講真 我估都應該係掛)

跟住我地就收線!!

真係洗唔洗一齊約埋去管業處嘈下保安既問題呢? 我地各自打電話去問都起唔到咩作用架喎。

我今早都有同駱生通電話

我:你會點樣處理呢件事
駱:我哋會加強巡邏

我:第一部車被劃之後,我都有見有護衛坐係L1 但11:00pm 後就冇人坐,即係咩意思呢?  11:00前人來人住你擺個人係到坐有乜幫助呢?
駱:我哋定時有人巡邏

我:但接二連三有車被劃,呢D措施係吾係有問題呢?
駱:um...我哋會同d差人溝通

我:即係點
駱:吾方便講

我:我泊架車係到有權知
駱:...........
ar 駱生廢話一堆..講到最後叫我寫信去黄埔物業問 :em13:

一家四口
去管業處嘈...好..我幾時都去得今晚我8:00pm 後可以,再吾係聽朝9:00am前,一係星期六1:00pm 後都得...

去嘈的話 可否預我一個?
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:c60b36a2c2="Eddy Lam"]停車場有蔽路電視錄影 冇理由發現唔到可疑人物個bor...[/quote]
影到都無用 畫面很可能太細 根本認不到人 佢地d門又無鎖 根本係四通八達 唔信你地自己可以試下行下. 唔使講咩 由商場上L2 果道門而家仲要係24hr 任用 無 cam 想點都得.

再提一下: 好多門好似有用 "Alarm鎖 一推開即響個種" 但其實係長開.
祝 大家好運.

今晚8:00 pm 有冇人一齋去問清楚:

Aany 2 位