藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: frankiesuen
打印 上一主題 下一主題

948的奇女子 [複製鏈接]

[quote:af4376a75e="Jeffrey & Shirley"][quote:af4376a75e="bikbark"]有時真係唔明d人 明知會遲就早10分鐘落樓
咁唔想早d落樓就搭的士啦
日日打尖 仲要俾d街坊認得 好核突.
有時見到呢d 話佢實聲大夾無準 唔話佢又惡頂.
之前我搭7:40左右o既42a同43c 都有人係咁
成堆人企o係站頭 一有車就擁埋去
你話全部人唔排隊就無辦法 明明有條人龍o係度
無可能唔知要排隊o卦?!
不過我通常都會心諗 算啦 讓人o地先啦 可能人o地真係好趕
但如果日日都同一時間好趕 咪即係遲o左出門口要打尖囉[/quote]
頭先o係美孚番黎,我排0係 43C 個站,有車到o既時候,有位排o係 42A 站o既亞嬸,竟然走到 43C 站頭打尖,當時個 43C 站都有成十幾人排緊隊,佢都吾會吾好意思o既! :dead:[/quote]

所以我地唔好成日話d自由人唔識排隊 其實連香港人都係咁... :dead:
Rambler Crest Soccer Club

其實撘地鐵都好多係咁....
雖然有4行線..但大家都知最出兩行係假架啦..係中間兩行先可以輪住入..有時朝早好多人都有共識剩係排呢兩行...排到長一長..就有d人自己走去排出面嗰兩行..一有車黎即刻迫入去...其實真係同打尖無分別...真係希望地鐵改下1佢