藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: vivian
打印 上一主題 下一主題

當您愛狗的同時,請想想您的鄰居!! [複製鏈接]

仲有呀 如果隻狗狗怕靜都會嘈 ga
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 當您愛狗的同時,請想想您的鄰居!!

[quote:f9b1842f2f="H&H"]
我最近亦遇到與你差不多既遭遇,不過係樓上既狗,仲要係向深夜三四點/有時十二點幾開始,有時差唔多天光五六點,一係就不停咁吠,一係就跑來跑去,一係就彭彭聲咁撞一d金屬物體,我估係隻狗既籠...好清楚咁聽到隻狗跑來跑去,玩拋骨頭之類,有次我估個主人都有一齊跑....好滋擾架大佬! 深夜時份我地就係咁比佢地嘈醒,你地話幾誇張! 真係唔好怪我投訴,實在太過份!不過發覺投訴左都冇乜用,d人唔自律既都冇計! 真係越講越興!!! :twisted: 真係想趕走佢[/quote]

非常agree 但我家樓上發出噪音的是.
自04年12月那位仁兄搬進來以後 整整兩年 經常係晚上11時半至凌晨2-3時發出擾人的噪音: 追跑 敲打東西 釘揼物件 每當在睡夢中被他嘈醒 真係 :em13: :em13:  :em13:  
每當被他嘈醒了又不能再次入睡的時候 都會有很多疑問: 這個人有甚麼物件需要經常釘釘揼揼 為何一定要在半夜發出擾人的噪音 為何有人那麼自私..............................................
樓上那位人仁兄
看到這段留言的時間 最值得你反思的是你的個人品德和操守.

[quote:e1937eb39d="天秤座"][quote:e1937eb39d="H&H"]
我最近亦遇到與你差不多既遭遇,不過係樓上既狗,仲要係向深夜三四點/有時十二點幾開始,有時差唔多天光五六點,一係就不停咁吠,一係就跑來跑去,一係就彭彭聲咁撞一d金屬物體,我估係隻狗既籠...好清楚咁聽到隻狗跑來跑去,玩拋骨頭之類,有次我估個主人都有一齊跑....好滋擾架大佬! 深夜時份我地就係咁比佢地嘈醒,你地話幾誇張! 真係唔好怪我投訴,實在太過份!不過發覺投訴左都冇乜用,d人唔自律既都冇計! 真係越講越興!!! :twisted: 真係想趕走佢[/quote]

自04年12月那位仁兄搬進來以後 整整兩年 經常係晚上11時半至凌晨2-3時發出擾人的噪音: 追跑 敲打東西 釘揼物件 每當在睡夢中被他嘈醒 真係 :em13: :em13:  :em13:  
每當被他嘈醒了又不能再次入睡的時候 都會有很多疑問: 這個人有甚麼物件需要經常釘釘揼揼 為何一定要在半夜發出擾人的噪音 為何有人那麼自私..............................................
樓上那位人仁兄
看到這段留言的時間 最值得你反思的是你的個人品德和操守.[/quote]

你邊座架?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:4324f3b552="天秤座"][quote:4324f3b552="H&H"]

樓上那位人仁兄
看到這段留言的時間 最值得你反思的是你的個人品德和操守.[/quote]

我都係呀...我樓上0個家人d小朋友 又係成日跑來跑去 夜晚揼野 小朋友尖叫 有晚凌晨仲有女人尖叫 嚇死我...你想有乜聲就有乜聲......

你話狗吠嘈 狗狗唔會無緣無故吠......最大原因都係出於主人身上 :evil:

[quote:d830cb796d="grassman"][quote:d830cb796d="天秤座"][quote:d830cb796d="H&H"]

樓上那位人仁兄

你邊座架?[/quote]

1座.

咩單位???
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我間唔中都聽到 真係叫足幾粒鐘 不過我又唔會訓唔到 最怕反而唔係訓覺o既時候吠 平時走o黎吠真係好煩~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:4e62ec31bc="diedsee"]咩單位???[/quote]

哈!我都有驚過會唔會係我呢? h:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:2e312786a6="grassman"][quote:2e312786a6="diedsee"]咩單位???[/quote]

哈!我都有驚過會唔會係我呢? h:[/quote]

你屋企有養狗狗咩??

[quote:dacd404a77="Tomato"][quote:dacd404a77="grassman"][quote:dacd404a77="diedsee"]咩單位???[/quote]

哈!我都有驚過會唔會係我呢? h:[/quote]

你屋企有養狗狗咩??[/quote]

佢住在這裡..因為佢有精神病 :face13: ... 你就原諒佢啦... :em12: