藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FD
打印 上一主題 下一主題

行政長官施政報告 [複製鏈接]

全年唔過$24000先有津貼 搵間好少少o既幼稚園都過呢個數啦 真"side"氣...
Rambler Crest Soccer Club

幼稚園通常收11個月學費 如果收over$24000一年學費既學校 可以每個月只收$2180學費 其餘尾數另收當作教材等雜支 咁樣 學校冇少了收入 而家長又個申請學卷 咪得囉。

[quote:a2b53758d2="一家四口"]幼稚園通常收11個月學費 如果收over$24000一年學費既學校 可以每個月只收$2180學費 其餘尾數另收當作教材等雜支 咁樣 學校冇少了收入 而家長又個申請學卷 咪得囉。 [/quote]

我估如果咁簡單的話,今日個幼稚園校長就唔洗唔顧儀態,打上電台勁鬧曾凸手。 :
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:4407cc6da5="Eddy Lam"]全年唔過$24000先有津貼 搵間好少少o既幼稚園都過呢個數啦 真"side"氣...[/quote]

但係我見好多九龍塘幾好嘅幼稚園半日制都係萬六至二萬幾咋喎~~