藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

有無人養兔仔呢? [複製鏈接]

[quote:3bde4b07cd="cliff"]有呀 !!

如果有時間 歡迎同免仔玩 [/quote]

你平時係邊度買糧同草?  

我去過葵芳Q 免同力奇... :

有空我想黎學下點養呀..因為我只係新手呀...

[quote:c19adaebfa="MandyG室"][quote:c19adaebfa="cliff"]有呀 !!

如果有時間 歡迎同兔仔玩 [/quote]

你平時係邊度買糧同草?  

有空我想黎學下點養呀..因為我只係新手呀... [/quote]

唔好話學啦 大家都係喜歡兔子 分享心得姐. 以前會去旺角"金魚街"買 自從有左藍澄灣 差不多在葵芳買晒兔子生活用品 - 糧 草 草磚 吸水木粒及木。多數出 X Pet (買多) X 蘿蔔 (睇多,買少). Hehe
大眼

比兩張相你地睇呀,之前係美景對出個公園照. Hehe

大眼

會唔會跑左去唔番黎?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

佢地喜歡跳來跳去 都會係你的視線之內 應該唔似狗仔咁跑來跑去呀 ...
大眼

[quote:a0e7fb5d76="cliff"][quote:a0e7fb5d76="MandyG室"][quote:a0e7fb5d76="cliff"]有呀 !!

如果有時間 歡迎同兔仔玩 [/quote]

你平時係邊度買糧同草?  

有空我想黎學下點養呀..因為我只係新手呀... [/quote]

唔好話學啦 大家都係喜歡兔子 分享心得姐. 以前會去旺角"金魚街"買 自從有左藍澄灣 差不多在葵芳買晒兔子生活用品 - 糧 草 草磚 吸水木粒及木。多數出 X Pet (買多) X 蘿蔔 (睇多,買少). Hehe[/quote]

我去兔之x品買糧 但發現力奇好似最平...喎..我用紙貓砂... 草打算係力奇買oxbow.

:poor: 我其實養左一個月都未夠...

我想帶佢去公園玩..等佢見下世面都好ma :zdevil: ...
係咪帶完佢番屋企 要洗白白架? 佢地會不會周圍"臭"?

cliff 你隻兔仔好大隻呀!!
我諗緊呀....不過我要諗清楚先....因為我屋企有太多植物
驚兔仔食左會中毒....
不過我隻佬話好鍾意兔仔呀!!

[quote:ab4fb6ec66="Tomato"]cliff 你隻兔仔好大隻呀!!
我諗緊呀....不過我要諗清楚先....因為我屋企有太多植物
不過我隻佬話好鍾意兔仔呀!! [/quote]

我屋企有一盤植物 有葉. 有o的葉都比兔仔食左.. : .可能佢太百厭 or肚餓.. :?: 因為佢每次食野時 都表現到好似餓左好耐. 好快好" din" 咁衝去食..

現在植物搬左去第二度lu~

你可以參考以下兔仔.. 又可以領養

http://www.rosybunny.com/

[quote:7902b2e113="MandyG室"]
我想帶佢去公園玩..等佢見下世面都好ma :zdevil: ...
係咪帶完佢番屋企 要洗白白架? 佢地會不會周圍"臭"?[/quote]

每次出完街都會同佢地兩個洗白白 - 其實都只係出過兩次 因為以前佢地細過的時候 身體唔咁好 有時要睇醫生 所以好少去街 - 兔仔個肚同腸胃唔係太好 所以要特別小心呀

咁佢地兩個好少係街"臭臭"喎 通常係自己的toilet或者係地磚
大眼

[quote:b72a6585b0="Tomato"]cliff 你隻兔仔好大隻呀!!
不過我隻佬話好鍾意兔仔呀!! [/quote]

Haha 個個朋友都話佢地好大隻呀 成隻"貓"咁 !! Muhaha !!
大眼