藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: sunday
打印 上一主題 下一主題

大家想去邊度旅行呢? [複製鏈接]

我去過很少地方,近來全部去大陸。
2005的新年,我去了張家界,當時好凍,落雪,但白雪紛飛下的張家界儼如仙境.... 幾特別架!
一些相片
原居民2004~2013

昨晚凌晨時分 8) ...終於完成工作 ...走落7/11 :em18: ...買了本U travel :em18: ...

看到有個$899華東5天團....嘩嘩嘩 :em18: ...

還有我係喜愛的倫敦介紹 ...

好想去旅行呀

十三陵

之前都去過很多外國地方旅行 但始終係經北京去河北省遵化縣~清東陵
既行程最難忘。

清東陵即係清朝皇室好多個皇帝/皇后/公主/妃子既陵墓每人佔一個墓地,清朝有咁多個皇帝可想而知地方有幾咁大。

我地當時有幸由清東陵既主管帶領 入到去陵墓既深處近距離睇佢地D棺木 墓地都係設於地下室 入面既裝潢 實在令人很難忘 不過只係可以入D之前比人盜墓過的陵墓因未被破壞"機關"的 都入唔到去。  :roll:

[quote:9fa1ec9e9b="grassman"]張家界都幾想去![/quote]

草人 趁後生不妨一去張家界 值得值得.   :em11: 當年我o地4月份去 邊行山邊落雨. 風景好靚.

[quote:a524badef8="kitty&Raymond"][quote:a524badef8="grassman"]張家界都幾想去![/quote]

草人 趁後生不妨一去張家界 值得值得.   :em11: 當年我o地4月份去 邊行山邊落雨. 風景好靚. [/quote]

你可唔可以早DD同我講!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:24ba0ce92c="grassman"][quote:24ba0ce92c="kitty&Raymond"][quote:24ba0ce92c="grassman"]張家界都幾想去![/quote]

草人 趁後生不妨一去張家界 值得值得.   :em11: 當年我o地4月份去 邊行山邊落雨. 風景好靚. [/quote]

你可唔可以早DD同我講![/quote]

草人您仲後生 :em17:

Re: 十三陵

[quote:4a718c4a59="一家四口"]之前都去過很多外國地方旅行 但始終係經北京去河北省遵化縣~清東陵
既行程最難忘。

清東陵即係清朝皇室好多個皇帝/皇后/公主/妃子既陵墓每人佔一個墓地,清朝有咁多個皇帝可想而知地方有幾咁大。

我地當時有幸由清東陵既主管帶領 入到去陵墓既深處近距離睇佢地D棺木 墓地都係設於地下室 入面既裝潢 實在令人很難忘 不過只係可以入D之前比人盜墓過的陵墓因未被破壞"機關"的 都入唔到去。  :roll:[/quote]

聽完你講 我都好想去呀!!

[quote:7399767836="kitty&Raymond"][quote:7399767836="grassman"][quote:7399767836="kitty&Raymond"][quote:7399767836="grassman"]張家界都幾想去![/quote]

你可唔可以早DD同我講![/quote]

草人您仲後生 :em17:[/quote]
妳有所不知,妳知唔知道佢既外號係四葉草呀?佢既意思係︰D係代表四咁解,所以DD=(四X四)年=十六年;佢係問妳可唔可以早十六年前同佢講!
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

點解D=4?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:8793d6150a="grassman"]點解D=4?[/quote]

A=1B=2C=3D=4.... 明唔明?? :wink:
見過鬼就唔怕黑啦~