藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kk and hiromi
打印 上一主題 下一主題

賣定租好呀?? [複製鏈接]

[quote:781c300e02="Robert"][quote:781c300e02="grassman"]
若是為小孩子搬屋,如果我有錢,我會揀搬出去,RC的小童設施不足![/quote]
你賣哂手頭上 o的股票咪得 o羅,你唔捨得姐! :
下年橋底就起公園啦!仲有咁平既會所兒童活動,又有 L3 同埋空中花園既優閒設施仲唔夠,又有海濱長廊俾你散步同埋踏單車,附近又有其他球類活動場地,去街市、圖書館及室內運動場又好方便;另外,葵青區既校網又唔差,以咁平既樓價可以得到咁既環境,你仲想點? :em18:[/quote]

橋底公園 -起左睇咩樣先講啦,可能政府認為藍澄灣是商業地方,無居民、無小朋友,起D 九唔搭八的設施。 話時話,可唔可以預先知個設計或類別?或建議政府起D咩設施呢?

咁平既會所兒童活動 -幾時會所可開埋L7,依家個會所function room,我個女起步都未入2波就到尾啦!

L3 同埋空中花園既優閒設施 - 你自己話啦!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:e6622a104a="grassman"]
橋底公園 -起左睇咩樣先講啦,可能政府認為藍澄灣是商業地方,無居民、無小朋友,起D 九唔搭八的設施。 話時話,可唔可以預先知個設計或類別?或建議政府起D咩設施呢?

[/quote]
遲d出左設計草圖跟住會有咨詢喎! :detective
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:554bae1427="Robert"][quote:554bae1427="grassman"]

[/quote]
遲d出左設計草圖跟住會有咨詢喎! :detective[/quote]

我冇乜要求,只希望有一大片草地,一個綜合遊戲架,一排鞦韆。

(有剩地方的話就起個足球場,加個籃球場,一個細細地既體育館,有個玩模型船既水池,有埋老人健身徑,起埋個Driving Range就一流啦!旁邊仲可用作War Game 場!)

Re: 賣定租好呀??

[quote:e77bb9dccd="kk&hiromi"]小弟會在短時間內搬走 正煩於取捨賣樓定租出去好呀 any advice?! :roll:  :roll:[/quote]

西遊左咁耐,Sorry!

唔好煩啦,賣左算數喇!

[quote:0474be925e="grassman"]

(有剩地方的話就起個足球場,加個籃球場,一個細細地既體育館,有個玩模型船既水池,有埋老人健身徑,起埋個Driving Range就一流啦!旁邊仲可用作War Game 場!)[/quote]

區議會因考慮我地不斷既訴求,臨時撥款一千五百萬內,俾康文署起公園,撥款只夠興建部份基本設施炸,點起倒你講 o個d咩玩模型船既水池,War Game 同Driving Range場地呀! :em16:

[quote:2a54e88739="diedsee"]yee...呢個 post 啱我
我想放租 但我又怕惡租客
我想放賣 但我又唔多想賣...好矛盾 :em18:[/quote]

也是我的心聲 !  :em12:
JANICE :em11:

[quote:66260bb4f5="Robert"][quote:66260bb4f5="grassman"]

(有剩地方的話就起個足球場,加個籃球場,一個細細地既體育館,有個玩模型船既水池,有埋老人健身徑,起埋個Driving Range就一流啦!旁邊仲可用作War Game 場!)[/quote]

區議會因考慮我地不斷既訴求,臨時撥款一千五百萬內,俾康文署起公園,撥款只夠興建部份基本設施炸,點起倒你講 o個d咩玩模型船既水池,War Game 同Driving Range場地呀! :em16:[/quote]

唔知預計要幾耐先起好呢?  :?:
Rambler Crest Soccer Club

[quote:0cff51fd49="Eddy Lam"][quote:0cff51fd49="Robert"][quote:0cff51fd49="grassman"]

區議會因考慮我地不斷既訴求,臨時撥款一千五百萬內,俾康文署起公園,撥款只夠興建部份基本設施炸,點起倒你講 o個d咩玩模型船既水池,War Game 同Driving Range場地呀! :em16:[/quote]

唔知預計要幾耐先起好呢?  :?:[/quote]

隔一日姐,點解少左500萬o架!明明寫2000萬喎,邊個落格! :twisted:

[quote:dd519eb04f="grassman"][quote:dd519eb04f="Eddy Lam"]
唔知預計要幾耐先起好呢?  :?:<---相關部門話二零零八年喎!等零七年頭我地睇倒個設計草圖先可以肯定! :dead: [/quote]

隔一日姐,點解少左500萬o架!明明寫2000萬喎,邊個落格! :twisted:<---唔係隔一日,係隔十五分鐘,你長期 on-line 做咩架!咁都睇唔倒;因為 o係葵青區議會既康樂及文化委員會既2006年6月8日既第二次會議記錄內,寫左康文署提出用一千五百萬以內和使用部分用地建成一個公園,所以我咪改番囉![/quote]

係我部電腦長期On-line,我唔係長期Avaliable!

回正題:
我作為身住RC人,我會希望業主自住多D,因為始終自己物業會愛錫多D! :mrgreen: