藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hales
打印 上一主題 下一主題

估o下呢度係邊度黎? [複製鏈接]

according to 影相果個人所講
張相係1977年影的 位置係青衣的臨屋區 即係..個地盤位置就係而家既RC
不過唔係起緊RC 後邊個山波....即係美景花園的位置 :mrgreen:

[quote:1133357cce="hales"]according to 影相果個人所講
張相係1977年影的 位置係青衣的臨屋區 即係..個地盤位置就係而家既RC
不過唔係起緊RC 後邊個山波....即係美景花園的位置 :mrgreen:[/quote]

想証實既話,就要 kyu 黎答啦!因為佢話佢住 o左青衣二十幾三十年喎! :
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:782d000492="hales"]according to 影相果個人所講
不過唔係起緊RC 後邊個山波....即係美景花園的位置 :mrgreen:[/quote]
當時好似未起完,乜臨屋會起咁高o既咩?! :?:

這裡不是涌美路?這公屋好像是青楊樓地盤是偉力工業大廈.

我都覺得地盤是偉力工業大廈.

因為當時rc前身o既青衣的臨屋區是一層石屎加鐵皮屋 無咁高. 再加上當年美景對面 即而家露天停車場有幾個油庫 而唔會係一個空地.
G :em21: P

[quote:f1e3465952="gp"]我都覺得地盤是偉力工業大廈.

因為當時rc前身o既青衣的臨屋區是一層石屎加鐵皮屋 無咁高. 再加上當年美景對面 即而家露天停車場有幾個油庫 而唔會係一個空地.[/quote]
咁係吾係青衣碼頭o姐! :face13:

[quote:82c90508c4="Jeffrey & Shirley"][quote:82c90508c4="gp"]我都覺得地盤是偉力工業大廈.

因為當時rc前身o既青衣的臨屋區是一層石屎加鐵皮屋 無咁高. 再加上當年美景對面 即而家露天停車場有幾個油庫 而唔會係一個空地.[/quote]
咁係吾係青衣碼頭o姐! :face13:[/quote]

唔係啦!青衣碼頭係填海番黎的!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我意思係:起緊o個座係青衣工業中心。

[quote:f9bb44319d="Jeffrey & Shirley"][quote:f9bb44319d="gp"]我都覺得地盤是偉力工業大廈.

咁係吾係青衣碼頭o姐! :face13:[/quote]

極其量都可以因為攝影角度的問題 個地盤都可以係南橋則的第一座工業大廈
但一定唔會係青衣碼頭囉..................=.=