藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Fresco
打印 上一主題 下一主題

朝早向長青搭948 [複製鏈接]

[quote:51ebc9cac8="Robert"][quote:51ebc9cac8="Jess&Burns"][quote:51ebc9cac8="Robert"]
Eddy,你係幾點出門口架,會 o係邊個站等車,要等幾耐上倒車,同埋幾點落倒車架?唔好意思咁多問題! :mrgreen:

因為我一年前試過, o係青桃樓個站由七點八等到八點三都上唔倒車,所以以後我都未搭過948返灣仔啦!:twisted:[/quote]

咁奇怪? 我平時答42A ( 948個站在42a 前面 )
見到948 D 車勁多喎. 好多時連續4-5 架一齊到. 好似火車咁.[/quote]

係咪真架?我舊年等到我火都黎埋,我足足見倒六至七架948,但係都飛站,好興...好興...好興... :twisted:[/quote]

真架. 42A 就真係少車啦. 等1架成7-10分鐘. 等4-5架都都飛站. 要成個鐘先以答到車呀.
之前我寫信投訴佢地. 又打電話投訴佢地. 但都無改善. 佢地既回覆係 因為運輸署有限制他們出車的數量. 尤其是到旺角 尖沙咀等 因為不可以加車. 這個情況係無得改善!!
咁我就問佢. 咁我係咪要答車上總站再答車呢? 咁佢地又會唔會安排接駁車上去總站呢? 上幾個站既人就可以上車. 青桃樓既人就只可以等有位先上車. 咁對我地好唔公平. 咁佢就話會研究下..
其實之後我已經早左出門口.( 怕左佢) 所以有無改善就真係唔知.
===

我想問 - 好似之前已有鄰居提過 - 可唔可以要求九巴/運輸處延長948路線的時間 ??

* 不一定要求至正常時間 最少延長兩三個小時 ...
大眼

[quote:2997d9e361="Jess&Burns"][quote:2997d9e361="Robert"][quote:2997d9e361="Eddy Lam"]
最幣搭地鐡前要等Van仔呢 加埋都"side"唔少時間... 因為我係上環返工 搭948
20mins就到 所以企下都冇所謂.[/quote]

Eddy,你係幾點出門口架,會 o係邊個站等車,要等幾耐上倒車,同埋幾點落倒車架?唔好意思咁多問題! :mrgreen:

因為我一年前試過, o係青桃樓個站由七點八等到八點三都上唔倒車,所以以後我都未搭過948返灣仔啦!:twisted:[/quote]

咁奇怪? 我平時答42A ( 948個站在42a 前面 )
見到948 D 車勁多喎. 好多時連續4-5 架一齊到. 好似火車咁.[/quote]

有冇咁誇呀? 係幾時0既事?
我而家每日都搭948返工 平均5-10分鍾一班 但係好多時都會飛車同好full.... :em01:

[quote:d31e25d56d="Robert"]Eddy,你係幾點出門口架,會 o係邊個站等車,要等幾耐上倒車,同埋幾點落倒車架?唔好意思咁多問題! :mrgreen:

我每朝大概8:10-8:15出門口 呢個時間通常至少仲有3-4班車 正常唔使等幾耐
就有車到 但今朝都飛o左兩架 要尾3班車先上到. 至於車程由青挑樓到上環信德
大概要20分鐘左右啦. 如果你想穩陣d 8:00出門口啦 包你上到車.

P.S.: 巴士埋站時千其唔好嫌逼 老死都上o左車先 因為有時癲起上o黎 後面o個
幾班車會飛站ga.
Rambler Crest Soccer Club

[quote:63c7895c4f="Eddy Lam"][quote:63c7895c4f="Robert"]Eddy,你係幾點出門口架,會 o係邊個站等車,要等幾耐上倒車,同埋幾點落倒車架?唔好意思咁多問題! :mrgreen:

我每朝大概8:10-8:15出門口 呢個時間通常至少仲有3-4班車 正常唔使等幾耐
就有車到 但今朝都飛o左兩架 要尾3班車先上到. 至於車程由青挑樓到上環信德
大概要20分鐘左右啦. 如果你想穩陣d 8:00出門口啦 包你上到車.

P.S.: 巴士埋站時千其唔好嫌逼 老死都上o左車先 因為有時癲起上o黎 後面o個
幾班車會飛站ga.[/quote]
咁last果班會幾點到長青青桃樓ga??
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我耐唔史都有搭948 touch wood 未試過飛車飛到 8:15
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:4f46f9ad06="diedsee"]咁last果班會幾點到長青青桃樓ga??[/quote]

Last班車大概係8:25分到青挑樓.

今日好多人上唔到尾班車 搞到我同老婆要搭的士... :em08:

[quote:887e012d2b="Eddy Lam"]今日好多人上唔到尾班車 搞到我同老婆要搭的士... :em08:[/quote]

我都話好激氣架啦! :evil:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:ea9dbafe25="Robert"][quote:ea9dbafe25="Eddy Lam"]今日好多人上唔到尾班車 搞到我同老婆要搭的士... :em08:[/quote]

我都話好激氣架啦! :evil:[/quote]

其實好耐冇試過搭唔到車喇 我地又衰o既 呢排都遲出門口...

不過我發覺今日少o左班車 上唔到車o既網友 你地覺唔覺呀?