藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: RABBIT
打印 上一主題 下一主題

** 牆身有蝨呀 ** [複製鏈接]

[quote:bf8da2f660="diedsee"]即係咩虫??
我屋企成日有小虫虫飛..[/quote]

我知、我知你講咩小虫虫飛,我屋企都成日有,日日都見有三兩隻飛飛吓,不過唔識飛,淨係冷吓冷吓既又唔多見喎。

今朝一次過用o左5個煙霧滅蝨劑 擺好陣後o拿o拿聲走人去葵芳食早餐 點知
冇耐管理處打俾我 話我個單位有好多煙供出o黎 經我解釋後先知虛驚一場
真係唔好意思~  h:
Rambler Crest Soccer Club

:shock: Eddy Lam 你大單位放成5個咁搏命(走音狀),一個煙霧劑(拜糕︰for 400尺)(剎牠史︰for 300尺)!
我683尺都係放一個咋 :detective
:em09:

[quote:2d97983794="milk"]:shock: Eddy Lam 你大單位放成5個咁搏命(走音狀),一個煙霧劑(拜糕︰for 400尺)(剎牠史︰for 300尺)!
我683尺都係放一個咋 :detective[/quote]

我用剎牠死 諗住個效果好d 所以咪每間房放一個 個廳放兩個囉... h:

我家中好多白色好細細虫 ! 點處理好 ?
JANICE :em11:

我想是潮濕 ! 近海 !
\'Blue\' :yeah: :yeah:

[quote:9101ef0e20="Eddy Lam"][quote:9101ef0e20="milk"]:shock: Eddy Lam 你大單位放成5個咁搏命(走音狀),一個煙霧劑(拜糕︰for 400尺)(剎牠史︰for 300尺)!
我683尺都係放一個咋 :detective[/quote]

我用剎牠死 諗住個效果好d 所以咪每間房放一個 個廳放兩個囉... h:[/quote]

成功嗎? :shock:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

係唔係要遮住d電氣花草.用完之後使唔使清潔.

[quote:da90ebf8c3="grassman"][quote:da90ebf8c3="Eddy Lam"][quote:da90ebf8c3="milk"]:shock: Eddy Lam 你大單位放成5個咁搏命(走音狀),一個煙霧劑(拜糕︰for 400尺)(剎牠史︰for 300尺)!

我用剎牠死 諗住個效果好d 所以咪每間房放一個 個廳放兩個囉... h:[/quote]

成功嗎? :shock:[/quote]

OK呀 而家冇晒d一隻隻野喇 最驚喜係連d蟻都焗死埋.

[quote:a40fb1420a="OON"]我家中好多白色好細細虫 ! 點處理好 ?[/quote]

:dead: 我都係 係toilet 洗手盤o的膠邊..
我有用殺蟲水..同"秀"口水..黎整佢地..
不過效果唔多ok... :em01:

一早買左雷達(raid) 應該是"剎牠死"那一類...買左二年..
我相信好快會用...