藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 一家四口
打印 上一主題 下一主題

泳池入口 [複製鏈接]

[quote:3a681ac996="Jess&Burns"][quote:3a681ac996="Eddy Lam"][quote:3a681ac996="Jess&Burns"]其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?[/quote]

因為更衣室設係35座中間 所以入口都係設係o個個位置囉...[/quote]

下?? 但係我地要响會所買飛架喎. 咁買完飛咁可以直接落去 重方便啦.[/quote]
[stream]http://www.lcsd.gov.hk/swimhandbook/clean/b5/../video/swimming_pool_chi.wmv[/stream]
麥兜保持泳池清潔 - 其中一項係去泳池之前要清潔雙腳。
咁!o係會所著住對鞋或者未清潔對腳,又點可以o係泳池行黎行去呢?

[quote:1c75831772="Jeffrey & Shirley"][quote:1c75831772="Jess&Burns"][quote:1c75831772="Eddy Lam"][quote:1c75831772="Jess&Burns"]其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?[/quote]

因為更衣室設係35座中間 所以入口都係設係o個個位置囉...[/quote]

下?? 但係我地要响會所買飛架喎. 咁買完飛咁可以直接落去 重方便啦.[/quote]
[stream]http://www.lcsd.gov.hk/swimhandbook/clean/b5/../video/swimming_pool_chi.wmv[/stream]
咁!o係會所著住對鞋或者未清潔對腳,又點可以o係泳池行黎行去呢?[/quote]
唔係喎... 入會所要著鞋架?!
响會所出去那度門....係要落樓梯 再經過5座 3座  3 樓既lift 口. 先去到泳池.. 唔係直接走入泳池喎.....
我覺得咁樣好過自己走返去自已果座. 然後睇下等幾多架lift 先等到落到 3 樓那部lift.
===

[quote:17db146ae4="Jess&Burns"][quote:17db146ae4="Jeffrey & Shirley"][quote:17db146ae4="Jess&Burns"][quote:17db146ae4="Eddy Lam"][quote:17db146ae4="Jess&Burns"]其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?[/quote]

咁!o係會所著住對鞋或者未清潔對腳,又點可以o係泳池行黎行去呢?[/quote]
唔係喎... 入會所要著鞋架?!
响會所出去那度門....係要落樓梯 再經過5座 3座  3 樓既lift 口. 先去到泳池.. 唔係直接走入泳池喎.....
我覺得咁樣好過自己走返去自已果座. 然後睇下等幾多架lift 先等到落到 3 樓那部lift.[/quote]
可以提供少少相片比妳參考,此相片是當年仲未開泳池o既時候,我地走左入泳池向住會所影o既相,可能會幫到妳!
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

I think Jess is talking about 兒童遊戲室出口!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

兩句講晒: 設計出錯 安排有誤

"去泳池,真係有D行出葵芳既感覺" 以上說法係我個仔講既。

其實個泳池咁長 係邊個度置做入口都會有人覺得唔方便ga啦...除非每一座
都有入口啦...
Rambler Crest Soccer Club

[quote:96e4decc4f="grassman"]I think Jess is talking about 兒童遊戲室出口![/quote]應該係!
雖然方向有o的矛盾 :roll:
[quote:96e4decc4f="Jess&Burns"]响會所出去那度門....係要落樓梯 再經過5座 3座  3 樓既lift 口. 先去到泳池.. 唔係直接走入泳池喎.....[/quote]

我第一次落去泳池都係由會所經兒童遊戲室出去o既,
雖然依家唔可以o係會所出去,不過我覺得無問題呀,可能我住二座比較近啦!
其實預左去運動(游水),行多兩步咪當熱身囉,唔想行咁多可以買定幾張飛看門口呀~ :em11:
:em09:

[quote:11aef973d9="milk"][quote:11aef973d9="grassman"]I think Jess is talking about 兒童遊戲室出口![/quote]應該係!
雖然方向有o的矛盾 :roll:
[quote:11aef973d9="Jess&Burns"]响會所出去那度門....係要落樓梯 再經過5座 3座  3 樓既lift 口. 先去到泳池.. 唔係直接走入泳池喎.....[/quote]

我第一次落去泳池都係由會所經兒童遊戲室出去o既,
雖然依家唔可以o係會所出去,不過我覺得無問題呀,可能我住二座比較近啦!
其實預左去運動(游水),行多兩步咪當熱身囉,唔想行咁多可以買定幾張飛看門口呀~ :em11:[/quote]

我係唔鐘意等好彩lift.
===

[quote:22e9f0ebdb="grassman"]I think Jess is talking about 兒童遊戲室出口![/quote]
乜兒童遊戲室有分出口同入口既咩?真係吾知 :?: ,乜吾係出入口都係同一個咩! ops:
而且我未有細路,未入過兒童遊戲室喎! ops: 而且好似要除鞋先入得,費事煩所以更加吾會入。 h:

[quote:ae6fb6dd20="Jeffrey & Shirley"][quote:ae6fb6dd20="grassman"]I think Jess is talking about 兒童遊戲室出口![/quote]
乜兒童遊戲室有分出口同入口既咩?真係吾知 :?: ,乜吾係出入口都係同一個咩! ops:
而且我未有細路,未入過兒童遊戲室喎! ops: 而且好似要除鞋先入得,費事煩所以更加吾會入。 h:[/quote]

有個暗門係遊戲室旁邊,直通L3走廊!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!