藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Edward Choi
打印 上一主題 下一主題

無車租? 我上星期就係因為RC有車租所落定買RC架wor... [複製鏈接]

Re: 無車租? 我上星期就係因為RC有車租所落定買RC架wor...

[quote:57d9527b4b="H&H"]hales 你你你....好耐冇打過咁大篇字喇 :[/quote] :  : 咪係~攪到我又無耐性睇喇~ :  :
:em09:

Re: 無車租? 我上星期就係因為RC有車租所落定買RC架wor...

[quote:bca5377bde="milk"][quote:bca5377bde="H&H"]hales 你你你....好耐冇打過咁大篇字喇 :[/quote] :  : 咪係~攪到我又無耐性睇喇~ :  :[/quote]
aiya...你地緊係未pm過 hales 佢d reply 都係咁大篇ga
上次睇到我半屎 :dead: ...最後都係msn佢算數 :mrgreen:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

若其他樓盤差唔多價錢 有車租係選擇買樓既其中一個因數
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
bin度有其他樓盤差唔多價錢
唔該單聱

我反而諗緊 我地可以唔以自己搞個車隊jar...

[quote:1ddd6e07c7="grassman"][quote:1ddd6e07c7="hales"]
呢度唔係太流行鬧交 :mrgreen:
[/quote]

我唔太認同你呢句,因每逢有人o係度鬧交,觀文人次及訪客人數都會非常高…! :zdevil:[/quote]

係呀 我都幾鍾意睇鬧交架 返緊工都偷偷地上來睇~ h:

[quote:d0ab3c62fd="diedsee"][quote:d0ab3c62fd="milk"][quote:d0ab3c62fd="H&H"]hales 你你你....好耐冇打過咁大篇字喇 :[/quote] :  : 咪係~攪到我又無耐性睇喇~ :  :[/quote]
aiya...你地緊係未pm過 hales 佢d reply 都係咁大篇ga
上次睇到我半屎 :dead: ...最後都係msn佢算數 :mrgreen:[/quote]打電話咪仲好,再唔係就落去"大渣獲",一路傾一路摸o下膠杯底~ :
:em09:

[quote:351b0c7bdd="hales"]
駛唔駛咁認真去研究有幾難相信? :mrgreen:
如果你係鐘意rc 係覺得rc適合既話 我覺得租車服務唔係一個critical既因素
去左右你個決定囉.......

"未搬入黎住就樓" 呢句野有幾難明????
買左層樓 收埋樓 搬入去住之前 就決定都係唔搬入去 直接賣返出去 or
買左層樓 收埋樓喇 再賣返出去 之間你係未入過去住既

咁咪就係 "未搬入黎住" + "就樓" 亦即係 "仲未搬入去住" + "就出層樓"
咁明唔明? 其實有幾難明???......

定係其實你唔識廣東話???

未 = 還沒有
入黎 = 進來
就 = 已經
樓 = 把房子出售

全句:
"未搬入黎住就樓"  意思就是 "還沒有搬進來已經把房子出售"
懂了沒?
再不懂的話該去找你的老師發問了...

留意紅色字 由頭到尾係講"賣" 唔係 "買"
留意藍色字 你係講"買" 唔係我所講既"賣"
我係話 "未搬入黎住就樓" 你係咪睇錯左 "未搬入黎住就樓"
雞同鴨講麼????? :sweat:

我真係唔明你唔明乜野..... :em03:[/quote]

Hales大人好奈冇發功,各路英雄要回避了。
佢一發功....荒源十里都比佢D字煩死.... :em08:  :em08:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:652560710b="dick&queenie"][quote:652560710b="hales"]
駛唔駛咁認真去研究有幾難相信? :mrgreen:
如果你係鐘意rc 係覺得rc適合既話 我覺得租車服務唔係一個critical既因素
去左右你個決定囉.......

"未搬入黎住就樓" 呢句野有幾難明????
買左層樓 收埋樓 搬入去住之前 就決定都係唔搬入去 直接賣返出去 or
買左層樓 收埋樓喇 再賣返出去 之間你係未入過去住既

咁咪就係 "未搬入黎住" + "就樓" 亦即係 "仲未搬入去住" + "就出層樓"
咁明唔明? 其實有幾難明???......

定係其實你唔識廣東話???

未 = 還沒有
入黎 = 進來
就 = 已經
樓 = 把房子出售

全句:
"未搬入黎住就樓"  意思就是 "還沒有搬進來已經把房子出售"
懂了沒?
再不懂的話該去找你的老師發問了...

留意紅色字 由頭到尾係講"賣" 唔係 "買"
留意藍色字 你係講"買" 唔係我所講既"賣"
我係話 "未搬入黎住就樓" 你係咪睇錯左 "未搬入黎住就樓"
雞同鴨講麼????? :sweat:

我真係唔明你唔明乜野..... :em03:[/quote]

Hales大人好奈冇發功,各路英雄要回避了。
佢一發功....荒源十里都比佢D字煩死.... :em08:  :em08:[/quote]

佢有壓力 你都有壓力..... :em18:
見過鬼就唔怕黑啦~