藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hales
打印 上一主題 下一主題

我地今日去左選地板了 [複製鏈接]

諗真o的唔會的...
因為你做坉蚋d都會加房門呢 房門連個框都要有一定的厚度
所以其實櫃背做牆 跟磚牆 厚度都會係最少一度門咁厚 所以唔差好多囉

匿名  發表於 2003-7-19 02:22:45
[quote:c73094fb4b="hales"]諗真o的唔會的...
所以其實櫃背做牆 跟磚牆 厚度都會係最少一度門咁厚 所以唔差好多囉[/quote]
想問一問磚牆係唔係要10K.... :?:

8-9k 左右啦~
起牆 批盪 門框 房門 地腳線~
見過鬼就唔怕黑啦~

匿名  發表於 2003-7-19 02:32:11
[quote:28e6ed604b="dracula"]8-9k 左右啦~
起牆 批盪 門框 房門 地腳線~[/quote]
嘩...好多野...

起牆是一板一板計的 一板幾多錢好難講 大慨6~7千蚊左右
一板即係10呎x10呎

Re: 我地今日去左選地板了

[quote:7efcecd164="hales"]都有睇過個櫃 原來個櫃只係680蚊 係唔到頂的 如果想要到頂的話
就要加100蚊 如果要房門的話 就再加100蚊 即係total 880蚊..

今日上了律司樓 看到有不少rc的業主 我女朋友即場手寫
俾左業主網個address呇a了 應該日來都會有好幾個業主加入~[/quote]

hales 好波 ~~~
XD

[quote:2d4becf1e6="hales"]我會切返度磚牆嗎[/quote]

請問你會叫ck先鋪地板再起牆定係搵人起完牆再鋪地板?
我記得你個layout係一道門向廳 細房有另一道門入大房 咁細房有部份牆要拆除. 咁大概要預幾多錢嚟起牆 拆牆 鋪地板 整櫃同拉線?
:?:
THX....

[quote:5995e32ed2="hales"]諗真o的唔會的...
所以其實櫃背做牆 跟磚牆 厚度都會係最少一度門咁厚 所以唔差好多囉[/quote]

你做一個櫃的厚度已足夠做門框啦 你依家做完牆再買櫃 唔係厚左幅牆咩  :?:  :?:  :?:

[quote:d10131efbc="hales"]都有睇過個櫃 原來個櫃只係680蚊 係唔到頂的 如果想要到頂的話
就要加100蚊 如果要房門的話 就再加100蚊 即係total 880蚊..

[/quote]

我今日都上去睇左 ~
個櫃係平 ... 但個樣 ... 真係唔好睇 ...
傢俬鴒個個靚好好好好好多!
個職員話傢俬嶺蚋d自己令外整要 $15000 ?

我就唔多信...

木板就係打斜鋪 職員 confirm 左三次

如果用?880 個櫃 囮K費幫你係個牆度既 TV 線 set 返去個櫃度 ~
(TV 頭係細房牆向大房o個邊)

[quote:d7f84e9532="saga"][quote:d7f84e9532="hales"]都有睇過個櫃 原來個櫃只係680蚊 係唔到頂的 如果想要到頂的話

[/quote]

我今日都上去睇左 ~
個櫃係平 ... 但個樣 ... 真係唔好睇 ...
傢俬鴒個個靚好好好好好多!
個職員話傢俬嶺蚋d自己令外整要 $15000 ?

我就唔多信...

木板就係打斜鋪 職員 confirm 左三次

如果用?880 個櫃 囮K費幫你係個牆度既 TV 線 set 返去個櫃度 ~
(TV 頭係細房牆向大房o個邊)[/quote]

個櫃 $15000 我都唔信 最多搵第二間做囉

木板就打斜鋪 好喎 不過如果之後起牆既話咪會界碎哂?

$880 個櫃 萛吧啦