藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Patrick Cherry
打印 上一主題 下一主題

村巴去紅磡 [複製鏈接]

據我了解 尼條線系盤古初開之前運輸處批比美景嗰邊d居民 但因為運輸處比壓力佢地話要收番嗰牌 所以佢地想知道周邊有冇人搭尼條線 以便同村巴公司相討令尼邊線可以行走 唔好比佢甘易褶埋 :mrgreen:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

我想知去紅磡邊度呀?
===

停尖東
我代我朋友支持. :mrgreen:

緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班

[quote:82af4abc3e="panda"]緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班[/quote]

點計呢?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:60bec818c6="Jess&Burns"]我想知去紅磡邊度呀?[/quote]

唔知去紅磡邊道 但我會嘗試儘快問佢地業委會攞d資料 包裝路線及時間表再回覆大家.  :mrgreen:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

我支持...仲支持有巴士全日去...同埋加埋全日過海

[quote:7943d8ab7a="肥度"]我支持...仲支持有巴士全日去...同埋加埋全日過海[/quote]

可以去到尖東都已經好好~最好係通宵~  :em04:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:d02f9ae83c="grassman"][quote:d02f9ae83c="panda"]緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班[/quote]

點計呢?[/quote]

三號幹線到紅磡一般約15分鐘. 如果搭42號巴士 15分鐘仲係荔景山路飄移緊 到太子轉12A到紅磡冇60-70分鐘都會好趕. 由紅磡往觀塘方向大把巴士揀. 例如215x 15分鐘又到觀塘. 前後30分鐘.
又如由rc經小巴轉地下鐵 30分鐘最好彩都係到九龍站或長沙灣站.

雖然我很少去觀塘但係rc去紅磡及tst比例上最花時間.