藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

睇下人地點求婚... [複製鏈接]

我淨係鄧女主角開心0者  :em08: 你地駛唔駛咁大反應呀 尤其你呀 B先生.

[quote:9d1c78f802="bikbark"]嘩 咁有感而發呀

個人睇法 求婚involved親友係幾感動o既
即係好似等自己o既親友都可分享喜悅 (亦係結婚行禮擺酒o既目的之一)
但同樣產生問題 就好似逼人答應咁
你話如果個女仔唔係即刻應承 真係相當好睇啦

包戲院+歌星就真係搞到好大啦
[/quote]

我其實好同意Bikbak 姐既睇法 就係包戲院同歌星太過大"震將"

[quote:fe876c9130="Sure Win"]我淨係鄧女主角開心0者  :em08: 你地駛唔駛咁大反應呀 尤其你呀 B先生.

[quote:fe876c9130="bikbark"]嘩 咁有感而發呀

個人睇法 求婚involved親友係幾感動o既
即係好似等自己o既親友都可分享喜悅 (亦係結婚行禮擺酒o既目的之一)
但同樣產生問題 就好似逼人答應咁
你話如果個女仔唔係即刻應承 真係相當好睇啦

包戲院+歌星就真係搞到好大啦
[/quote]

我其實好同意Bikbak 姐既睇法 就係包戲院同歌星太過大"震將"[/quote]

所以我咪覺得不切實際o羅...  :!:

如果我係果女仔 我諗我嚇到走左去都唔定. 好驚law . 咁大場面.
===

係咪電視台幫手0架....??幾好笑喎.... :
對於我呢d從未試過咩叫求婚( :poor: ) 又真係覺得好lum ge :face13:

個男仔平日緊係好識social 又會請得郁咁多親友ge

Re: 睇下人地點求婚...

[quote:81fd2bac07="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  
女主角廖郁芬走進電影院,以為要看電影首映會,看到自己出現在大螢幕上嚇一 大跳。  
這是男主角林奎佑精心策劃的浪漫求婚記,但高潮還在後頭,因為杜德偉竟然出 現,還大唱情歌。

一連串的驚喜讓女主角哭成淚人兒.......[/quote]

咁你又點求婚未架?

[quote:5e3417565d="維也納"][quote:5e3417565d="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  
女主角廖郁芬走進電影院,以為要看電影首映會,看到自己出現在大螢幕上嚇一 大跳。  
這是男主角林奎佑精心策劃的浪漫求婚記,但高潮還在後頭,因為杜德偉竟然出 現,還大唱情歌。

一連串的驚喜讓女主角哭成淚人兒.......[/quote]

咁你又點求婚未架?[/quote]
h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...

[quote:ae4e226f59="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:ae4e226f59="維也納"][quote:ae4e226f59="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  

咁你又點求婚未架?[/quote]
h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...[/quote]

講黎聽下啦. 唔好怕羞啦. :zdevil:
===

唔.........................求婚都去到咁恆,咁結婚當日咪唔得了! :!:  
如果換轉比較吝惜o既我,就情願叫未來老公將求婚駛o既錢攞去旅行好過!

講開求婚,我家皇上都冇什麼求婚可言................想起當日.........那時身在細房o既佢上緊網,
而我就o係廚房炒緊餸(冇錯,我又o係廚房 :em18: )所以我同佢見唔到面之餘,連對話都係要比較豪邁(大聲)o個隻............

r︰  milk~
m︰乜樹嘩~~
r︰  不如就x月1號o羅~
m︰乜話~聽唔到,你講大聲o的呀~
r︰  不如x月1號呀~好唔好呀~~
m︰o下~咁呀................哦!好啦~
r︰  咁我o係網到登記喇喎~
m︰(急急腳走去細房)o下...你講真o架 :shock:
r︰  係呀... :mrgreen:
m︰嘩...乜你咁慳皮呀...花墟o的花舖執晒咩...花都冇枝... :sweat: .....
r︰  我地講心o麻 :face13:
m︰嘩...............你............. :nowords:
r︰  咁...點好呀 :face13:
m︰咁你咪好快就係我o既人... :
r︰  ... :em12:

哈~我就係咁樣嫁左人喇~ h:
:em09:

你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:

[quote:c5f65aca51="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]
可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:d0db034c57="bikbark"][quote:d0db034c57="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]
可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p[/quote]

可能係"搭"住兩粒糖出黎! :em04:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!