藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bikbark
打印 上一主題 下一主題

玩過未? 九型人格分析 [複製鏈接]

ANNA第 三 型 : 成 就 型 (Achiever)
...係咪答錯野呢 我覺得自己呢條懶虫應該似thinker/observer多d... 諗多過做!

俾多個英文版大家玩 應該會全面d 因為做完會俾返9種型格中你所得o既% 最高% o個個就係你o既主型格

www.similarminds.com

不過我都係7仔 但係多o左9仔同3仔o既成份
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我都係 自 我 型 (Individualist) ...yeah!!
查實我唔係咁多愁善感......不過又真係幾好想像力 最鍾意諗無謂野 :mrgreen:

[quote:3242deaeea="hales"]我都係...Adventurer :[/quote]
當我同佢都係活躍型(過度o個隻)o既時候 就會經常出現類似例子:

禮拜三通電話時
b: 不如今個禮拜日去山頂影相囉?! 之後仲可以去蘭桂芳o添.
h: 好喎 好難得近排個天咁清呀
b: 我o地仲要落埋大會堂視察環境呀.
h: 啊 咁我帶埋你部minolta我o地一齊影.
b: 好呀!

禮拜六通電話時
b: 聽日你幾點由青衣過o黎中環?
h: 11點左右啦
b: 咁我10點叫你起身
h: 好呀 不過我無帶部minolta.
b: 哦......

然後到o左禮拜日朝早10點
b: 今日好熱呀
h: 係呀 好多煙霞呀
b: 山頂應該仲熱呀
h: 同埋應該好多人 影相唔靚呀
b: 不如晏d睇o下點先囉
h: 好呀 咁我"洽"多陣 你再打俾我

o個日我o地最終係各自o係屋企休息
呢件係[glow=red]真人真事[/glow] 發生o係o岩o岩過去o既禮拜日
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:e7ab1aab2a="bikbark"][quote:e7ab1aab2a="hales"]我都係...Adventurer :[/quote]
當我同佢都係活躍型(過度o個隻)o既時候 就會經常出現類似例子:

禮拜三通電話時
b: 不如今個禮拜日去山頂影相囉?! 之後仲可以去蘭桂芳o添.
h: 好喎 好難得近排個天咁清呀
b: 我o地仲要落埋大會堂視察環境呀.
h: 啊 咁我帶埋你部minolta我o地一齊影.
b: 好呀!

禮拜六通電話時
b: 聽日你幾點由青衣過o黎中環?
h: 11點左右啦
b: 咁我10點叫你起身
h: 好呀 不過我無帶部minolta.
b: 哦......

然後到o左禮拜日朝早10點
b: 今日好熱呀
h: 係呀 好多煙霞呀
b: 山頂應該仲熱呀
h: 同埋應該好多人 影相唔靚呀
b: 不如晏d睇o下點先囉
h: 好呀 咁我"洽"多陣 你再打俾我

o個日我o地最終係各自o係屋企休息
呢件係[glow=red]真人真事[/glow] 發生o係o岩o岩過去o既禮拜日[/quote]

打從你的對話中我發現了破綻:
你先借d依話去山頂影相,你明知H好想影相,一定答應你... ops:
跟住落低D,去蘭桂芳... :?:
其實最終目標係去"大會堂視察環境" :em17:

最後因為佢冇帶部minolta,所以借詞人多就"洽"多陣... 真冇隱 :poor:

其實兩公婆,坦坦白白話去視察環境咪好囉...  何必攪到大家都唔開心呢 h:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

錯喇錯喇...本來係要去大會堂既....不過只係後來引申到先去上山頂再晏o的先落去 :

[quote:a7e5df788d="hales"]錯喇錯喇...本來係要去大會堂既....不過只係後來引申到先去上山頂再晏o的先落去 :[/quote]

係咩... 不過結論都係冇去到大會堂喎... :sweat: 明天補番飛啦兄弟... :HIT:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:3673ff181a="wychan"][quote:3673ff181a="hales"]錯喇錯喇...本來係要去大會堂既....不過只係後來引申到先去上山頂再晏o的先落去 :[/quote]

係咩... 不過結論都係冇去到大會堂喎... :sweat: 明天補番飛啦兄弟... :HIT:[/quote]

此案...實在是別有內情.... :

[quote:f013a6255a="wychan"][quote:f013a6255a="hales"]錯喇錯喇...本來係要去大會堂既....不過只係後來引申到先去上山頂再晏o的先落去 :[/quote]

係咩... 不過結論都係冇去到大會堂喎... :sweat: 明天補番飛啦兄弟... :HIT:[/quote]其實真係唔係你諗咁樣 只係想講我o地通常都係懶好興緻話去玩 最終都係各自o係屋企 一時一樣咁嗟 亦講出點解我o地成日都無過rc o既原因 完全唔關坦唔坦白o既事

可能我不嬲都係惡女一名 你覺得我話緊佢啦  h:

同埋我想話......

你覺得我駛唔駛用"去山頂影相"o黎引佢"去大會堂視察環境"呀? o下?  :x

(你o地唔好拉住我)

小人知罪 希望版主 版主夫人恕罪... h:

(豈有此理呀 果然夫婦同心呀.... 你地好嘢... :sweat: )