藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 肥度
打印 上一主題 下一主題

好失望 [複製鏈接]

[quote:d0e6abc6c0="Jess&Burns"]業委會( 義工黎架) 開一次幾個小時既會. 咁多issues 要傾 尋求結果  可能已經預備左成個月既時間 什致幾個月既時間. 我只可以講一句: 多謝你地為這個屋苑做既事 :em11:[/quote]

不如你又整D愛心咖哩魚蛋,慰勞下佢地丫。 :mrgreen:
永遠愛著您 :em21: [/code]

經過上次事件 我不會出席業委會會議. 但更重要唔係我們出唔出席會議 而係管理公司聽唔聽我們意見. 我們交了管理費 業主就無義務要參加什麼會議 管理人應該管理好個屋苑 等業主不需要投訴任何管理問題.

各位業主如果出席下次會議 你可以交個網址俾管業經理林生 叫佢每次開會前上來藍澄灣業主社群 或者到我的網站 收集一下藍澄灣業主的意見. 反正你去會議都係叫佢聽你們意見 我覺得無需要要我們親身話俾佢聽. 一日有咁多時間 佢實有時間參考我們的意見. 而且我們有空就可以發表網上意見 不需要等成個月.

我的網址:
http://www.phpbbserver.com/phpbb/index.php?mforum=rchk

唔係我想同管理署講說話.

不過你說而家在網上的討論叫佢地(管理署)去更進 我就覺得唔係咁合理.

g-net  如果你對你間屋有意見. 唔該你講清楚住響邊座 邊層 邊個室先. ( 你介唔介意公開呢?)
咁人地先可以幫你跟.

唔係求其一個網友 大堆大堆投訴在網上. 就當佢係業主. 幫佢( 網友 )處理.

藍澄灣管理署係幫藍澄灣的居民服務. 唔係幫藍澄灣業主網的網友服務
===

[quote:d14c70f3dc="dick&queenie"][quote:d14c70f3dc="Jess&Burns"]業委會( 義工黎架) 開一次幾個小時既會. 咁多issues 要傾 尋求結果  可能已經預備左成個月既時間 什致幾個月既時間. 我只可以講一句: 多謝你地為這個屋苑做既事 :em11:[/quote]

不如你又整D愛心咖哩魚蛋,慰勞下佢地丫。 :mrgreen:[/quote]

又食魚蛋?  等我攪掂埋我d 野先啦....
===

如果只係討論公共地方的意見 又何需提供住址. 如果有需要提供私人地址 你可以分開交俾大堂管理員.

我只係叫管業經理參考一下大家的意見 我並無叫佢回應 如果你覺得有需要佢回應 你先親身問管業經理未遲.

[quote:526fb70e43="G-NET"]如果只係討論公共地方的意見 又何需提供住址. 如果有需要提供私人地址 你可以分開交俾大堂管理員.

我只係叫管業經理參考一下大家的意見 我並無叫佢回應 如果你覺得有需要佢回應 你先親身問管業經理未遲.[/quote]

你又知佢而家無睇?

你又叫人地去睇 又唔需要人地回應?  即係想點呀?

"如果只係討論公共地方的意見" 都須要住址架.

點知你係咪20個login 都係同一個人黎架?  真係講得出咁多個單位先知道真係咁多業主覺得有問題架喎.

如果唔係20個post   都勁鬧同個問題. 但原來係一個人在自言自語 對其他覺得無問題既業主就唔公平啦.
===

[quote:1bb9e7b690="G-NET"]如果只係討論公共地方的意見 又何需提供住址. 如果有需要提供私人地址 你可以分開交俾大堂管理員.

我只係叫管業經理參考一下大家的意見 我並無叫佢回應 如果你覺得有需要佢回應 你先親身問管業經理未遲.[/quote]

有正式渠道做咩要去你果邊睇.
點解唔用正式渠道呢? :?:
如果個個業主都話自己有個網站叫管理處自己去睇睇.
你話管理處睇得邊個? :?:
每個地方每間公司就是去銀行都有佢做野o既procedure.
唔係你想點就點架.... :em16:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:4963e52f2b="G-NET"]經過上次事件 我不會出席業委會會議. 但更重要唔係我們出唔出席會議 而係管理公司聽唔聽我們意見. 我們交了管理費 業主就無義務要參加什麼會議 管理人應該管理好個屋苑 等業主不需要投訴任何管理問題.[/quote]

其實我唔明 你對管業處有咁多不滿 做o左咁多資料搜集 去信問o左咁多政府部門 點解唔將手上資料去業委會會議詢問負責人 而選擇係個網到勁鬧 咁無用喎. o係喱到只有少數業主知道你所講o既問題 如果你去業委會會議講 咁就多好多人知啦.

交管理費又點? 業主都要同管理人傾o下 唔係佢點知班業主想點呀. 佢o地點做班業主先會滿意呀. 跟據你所講 如果d人結婚之後 兩夫婦唔洗再溝通啦 只要個老公有俾家用個老婆 老婆就識得點樣打理屋企 點揍細路.  :dead:  (sorry 唔記你未拍拖 可能唔知點同人相處)
G :em21: P

[quote:7130debc5e="G-NET"]如果只係討論公共地方的意見 又何需提供住址. 如果有需要提供私人地址 你可以分開交俾大堂管理員.

嘩 如果有d非業主/住客o係到勁發表偉論 無中生有 咁佢o地參考完一大堆意見後 仲邊有時間去處理應做o既事呀. :yeah:
G :em21: P

[quote:42f5db7bff="gp"][quote:42f5db7bff="G-NET"]經過上次事件 我不會出席業委會會議. 但更重要唔係我們出唔出席會議 而係管理公司聽唔聽我們意見. 我們交了管理費 業主就無義務要參加什麼會議 管理人應該管理好個屋苑 等業主不需要投訴任何管理問題.[/quote]

其實我唔明 你對管業處有咁多不滿 做o左咁多資料搜集 去信問o左咁多政府部門 點解唔將手上資料去業委會會議詢問負責人 而選擇係個網到勁鬧 咁無用喎. o係喱到只有少數業主知道你所講o既問題 如果你去業委會會議講 咁就多好多人知啦.

交管理費又點? 業主都要同管理人傾o下 唔係佢點知班業主想點呀. 佢o地點做班業主先會滿意呀. 跟據你所講 如果d人結婚之後 兩夫婦唔洗再溝通啦 只要個老公有俾家用個老婆 老婆就識得點樣打理屋企 點揍細路.  :dead:  (sorry 唔記你未拍拖 可能唔知點同人相處)[/quote]

Exactly what I want to say....比左錢請人做野都要review 下 update 下究竟佢地做成點 有咩要加/要改善 再唔係既換人/公司都要有跟有據咖 唔係話比左錢請人 人地就自動成為你肚裡面條蟲咁知你想點....就算知 都要睇下你想要既野係咪真係可行0架 唔係話你想點就可以點做 好多野都要衡量 cost and benefit 都唔係只係睇你 係成個RC....所以有溝通都好緊要....
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~