藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

偵探遊戲! [複製鏈接]

[quote:137dfa99e0="Tomato"][quote:137dfa99e0="grassman"][shadow=red]就算吧! 大家不要再回此 TOPIC 啦![/shadow][/quote]

唔好嬲....唔好嬲..... :face13:[/quote]

無嬲! :mrgreen: 我都係貪得意姐!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

玩大D 玩坎文啦荼
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

規是沒有遺....(我覺得)..

不過個問題本身自己就係一個問題 :dead:
因為個問題有bias........

一開始你已經assume左
1. 呢幾個人一定有relationship.....如果唔係就唔需要去估邊個同邊個有relationship...
2. 呢幾個人以前或現在是這個forum既user.....
3. 呢幾個人一定代表了"誰" 這樣一開始已經排除左佢地係一個獨立既個體....
i.e. 引申成: 呢幾個人 絕對不會是一個沒有人認識的user...

所以你個問題本身已經讓大家傾向認為佢地係一個"假人"或"分身"....
而這點...你是沒有辨法去証實的............用一件假設既事去証實另一件
假設既事...........即係點呢? :

[quote:289f26355f="H&H"]你知D人幾小氣架啦.....
下次gathering出黎先玩啦...... :[/quote]

AGREE不如出黎gathering果時玩..... :mrgreen:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:eba4f4c076="hales"]
一開始你已經assume左
1. 呢幾個人一定有relationship.....如果唔係就唔需要去估邊個同邊個有relationship...
2. 呢幾個人以前或現在是這個forum既user.....
3. 呢幾個人一定代表了"誰" 這樣一開始已經排除左佢地係一個獨立既個體....
i.e. 引申成: 呢幾個人 絕對不會是一個沒有人認識的user...

所以你個問題本身已經讓大家傾向認為佢地係一個"假人"或"分身"....
而這點...你是沒有辨法去証實的............用一件假設既事去証實另一件
假設既事...........即係點呢? :[/quote]

- 其實我已經刻意用login name代替"人",所以你第3點唔成立。
- 一個遊戲必須有assumption去規範。
- 一些assumption是從footprint出來的。

所以你既質疑不成立!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

死~~我睇唔明你問咩添..... :?:
:zdevil: :zdevil: :zdevil: