藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: rstfung
打印 上一主題 下一主題

整冷氣唔知搵邊個! [複製鏈接]

咁搭棚係咪要自己搵人搭??定係佢地幫我搵???

自己搵又唔懂 佢地幫又信唔過........呢個係乜野世界 :em01: ??

[quote:560d8ec3ac="Tomato"]咁搭棚係咪要自己搵人搭??定係佢地幫我搵???

自己搵又唔懂 佢地幫又信唔過........呢個係乜野世界 :em01: ??[/quote]

如果你怕麻煩,通常整冷氣既人識搵搭棚師父!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我終於找到方法找安裝冷氣的承判商!

協調(強記)冷氣工程公司 tel:23950608
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

可以試下搵 『冷氣機 (豐澤) : 8108 4090 』 或直接找 Toshiba 冷氣維修熱線2684-2888

Re: 整冷氣唔知搵邊個!

[quote:e9a4da9c5a="rstfung"]我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?[/quote]

你係入左伙一年定係剛入幾個月,因為保養期係一年,剛過,但我都有同樣問題,不過就因為係貨尾單位,只入伙幾個月,佢聲稱會幫手fight,但而加仍未有回覆! :em05:

[quote:d59573469e="公公婆婆"][quote:d59573469e="rstfung"]我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?[/quote]

你係入左伙一年定係剛入幾個月,因為保養期係一年,剛過,但我都有同樣問題,不過就因為係貨尾單位,只入伙幾個月,佢聲稱會幫手fight,但而加仍未有回覆! :em05:[/quote]

今日管理處覆咗我佢話約好頂樓業主應該這幾日會落吊船幫我整到時整前一日會通知我因要我在家喎.....我信住先 :em16:  :em16: (因記錄不佳)

[quote:d3d5d3244a="加菲 & Melody"][quote:d3d5d3244a="公公婆婆"][quote:d3d5d3244a="rstfung"]我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?[/quote]

你係入左伙一年定係剛入幾個月,因為保養期係一年,剛過,但我都有同樣問題,不過就因為係貨尾單位,只入伙幾個月,佢聲稱會幫手fight,但而加仍未有回覆! :em05:[/quote]

今日管理處覆咗我佢話約好頂樓業主應該這幾日會落吊船幫我整到時整前一日會通知我因要我在家喎.....我信住先 :em16:  :em16: (因記錄不佳)[/quote]

咁係咪全世界一齊整架?唔知我地有冇份 :em08:

16號晚 個主人房冷氣去水喉漏水 ,細房水浸咁滯。留左三次message 管業處到今日都未覆。問過律師意見,維修費用由業主負責。其實搵管業處唔係要搵人負責,等得佢來維修都熱死左。只係想問一問條去水喉點走,等個冷氣師傅易做喲 。管業處咁態度真係唔掂,希望各受害業主可以一條心,等有機會時可以有攪作。

[quote:15789a4303="monmon"]16號晚 個主人房冷氣去水喉漏水 ,細房水浸咁滯。留左三次message 管業處到今日都未覆。問過律師意見,維修費用由業主負責。其實搵管業處唔係要搵人負責,等得佢來維修都熱死左。只係想問一問條去水喉點走,等個冷氣師傅易做喲 。管業處咁態度真係唔掂,希望各受害業主可以一條心,等有機會時可以有攪作。[/quote]

:em05: 唯一我試過佢地會快覆既方法係,一打去就話找佢地上司,或問佢邊個係主要負責人,咁就會即刻覆!又或者寫FAX!

昨晚在信箱看到有通告喎. 你地睇左未呀?
===