藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: liuh
打印 上一主題 下一主題

--* 爭取酒店為客人開免費專車 *-- [複製鏈接]

您講得岩 言歸正傳 正經d去睇個問題....
酒店唔包專巴您我係吹佢唔脹
有間唔係好就腳的酒店係hunghom火車站(都會海逸)
佢有專巴去MTR
但唔好忘記
都會海逸同我地呢間"豆泥酒店"的級數及格局就差9條街咁遠
假如"豆泥酒店"死do唔肯開專巴
咁我地又可以點?
原居民2004~2013

咁我地又可以點?
^^^^^^^^^^^
到底業權點架?
不如真係叫佢地88X唔好入rc
我真係已經唔會坐88X
同班表x一?g等鬼咁耐
d人右好似去搶上車咁(唔知搶mud wor)

返上去工幹都冇咁反感
bin個叫88X入rc等客架? transport department? 影響晒我打開window向下望既intention!

總之反感

咁我地又可以點?

A very good question. What shall we do ?
As I know the OC (業委) has asked MO (Gary) to arrange a meeting with the hotel management. So far the reply is only interest in Swimming pool matter.  :x

[quote:524d7e661d="Billy"][quote:524d7e661d="patty&jimmy"] 有冇坐過酒店的專巴?  :roll:[/quote]

是有架. :
我有次去土耳其公幹.
住果間酒店因遠離市區.
就早上至旁晚每小時有一至兩班來回市中心.
一d都唔出奇架..... :em16:[/quote]

咁果間酒店幾多星呀?
如果對面的酒店都係每小時有一至兩班車... 咁都幫唔到我地d 乜.

[quote:527705d062="grassman"][quote:527705d062="patty&jimmy"]你地去外地旅遊時 有冇坐過酒店的專巴?  :roll:[/quote]

有,澳門!
有,大陸!(酒店-4star or above、住宅區就差不多都有)[/quote]

但對面果幾間 好似得三星..  :cry:
澳門同大陸果d 酒店專車 除左去機場同碼頭 仲有去邊呀?

[quote:be290b0493="patty&jimmy"]

咁果間酒店幾多星呀?
如果對面的酒店都係每小時有一至兩班車... 咁都幫唔到我地d 乜.[/quote]

幾多星就唔記得喇.
不過唔係對面果D咁....... :roll:

通常酒店SHUTTLE 都唔使錢.
我諗D自由CHEAP精貪唔使錢會特登去搭都未定.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

通常酒店SHUTTLE 都唔使錢.
我諗D自由CHEAP精貪唔使錢會特登去搭都未定.

Yes totally agreed.

一於逼對面酒店開條去MTR的shuttle bus (free of charge)
班自由行一定好歡迎
除非小巴公司同酒店早有協議
唔准咁做
要生意完全益小巴公司  :?:

Can we set up some gate to separate the area between Hotel and our Estate? Only resident could pass the gate with password just like those estate with plaza.

其實 係我們的管理公司眼中及實際的身份中
我們和酒店自由行的類別係一樣 都係同一個籠裡面的人
They treat us the same
看管理公司發給我們的通告 口口聲聲稱呼我們"服務式住戶"
真想問又無專車 又無垃圾袋 又無對講機.....
是何等的"特別"服務?
那樣稱呼我們"服務式住戶"
原因maybe : 管理公司刻意將"我們"與"酒店自由行"同一對待 不分彼此
擺出個姿態係有路大家用 有車大家搭 有錢大家洗
所有服務 設施 及一切範圍都是無分彼此 無分界限
縱使我們是付出百幾粒的業主個個月近千元的管理費
用呢d錢去建設美麗的家園
供應他們只係付出二三百元的過客(自由行)
同享RC一切的設施 even一條車路 一條行人路
當初我買樓的時候 經紀說酒店的入口與住宅分開  ------>  謊言
我估我地係全香港所有的業主之中
最偉大的一群
就係因為和x賣個大包益大家$2000-3000 per sq. feet
now living with 祖國同胞 ?