藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: patty and jimmy
打印 上一主題 下一主題

唔知大家有冇興趣... [複製鏈接]

$18 唔算貴啦 一落樓就有車載到你過海 又唔洗你轉車. 一定有位坐 又唔洗同自由行爭車坐. 948 都要 $15.3 啦 地鐵都要 $11.8 + 88f /88g

不過想各位搞清楚一點 呢個世界係冇人會做蝕本生意的. 而且呢架車係以私人包車名義出現 所以 要架車開得成 一定要起碼 90% full. 月頭比錢 話之你日日唔坐 總之果個月夠 90% 人先會開. 所以 呢架車會以大部份人的上班時間來決定. 即係9:00前會到達灣仔等地方.

如果你地想在另一個時間包車 就要集合同你同一班車的人 不過無番咁多人就一定開唔成

how about the insurance???

我唔係反對insurance
我都要好小心睇自己的出入
but one thing to note : 地鐵 的士88G 都無 insurance
正所謂大吉利
if accident happen 乘客係無得陪
似乎第三保險就一定要
是嗎?
And then 專巴公司的車輛要安全
Safe is important
原居民2004~2013

[quote:2d32c1791f="patty&jimmy"] 要架車開得成 一定要起碼 90% full. [/quote]o甘架車可以坐幾多人呀?
返來o羅~~ 返來o羅~~ :mrgreen:

[quote:f587ca704a="KK & J"][quote:f587ca704a="patty&jimmy"] 要架車開得成 一定要起碼 90% full. [/quote]o甘架車可以坐幾多人呀?[/quote]

其實要計番條數
假設用 28 座 車租連油錢司機大約 350 來回西隧 100
咁如果有 25 人坐 就每人 18  :em11:
咁你地自己計下 如果要開多班 要有幾多人同你搭一架車  :roll:

至於insurance 方面 我唔太熟 不過應該都係當普通出租車輛
即係同你結婚租架van 一樣  :em19:

$18 過上環 用多$2 座叮叮返公司
都好過我現在

$18 taxi 到青衣城 (兩個人) + 東涌線 $8.2 到九龍mtr + KMB 905 $8.9 過西隧.
平均一人 $26.1  :em06:
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

那麼是不是有25人"認頭"
每人合資每天$18便可成事?
I am interested in this !!
But no sure whether we can recruit 25 peoples to join

28個人一架車,$18一程。我估都可以籌夠人搭,但是回程就唔是人人都可以搭到。如果做單程,價錢有無變呀?h:  h:
返來o羅~~ 返來o羅~~ :mrgreen:

我都只會搭早上
prefer at 9:00 am (因我返10點)

沉晚同那個uncle吃飯 我幫你地反映了意見
佢話那兩個時段都係初步構思 所以如果你話叫佢只做朝早單程 都冇問題 價錢不變 因為都好似當私人包車咁計.
如果你地在另一時段都搵到廿幾個人同你share 佢都可以幫手.

如果你地想架車經上環或中環附近地方 都可以提出 我要問問那位uncle 那些路線是否可行.

所以 請有興趣的人士pm我或在這裡報名. 我要數人數 如果夠28人 就拍版!
現時想開的時間係 8:00 或 8:15. 如果全部人都係去上環或中環 咁架車唔去灣仔 就可以遲少少開 大家可以訓耐少少. 總之大前題係9:00 前到達尾站.