藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Billy
打印 上一主題 下一主題

討論離題問題 [複製鏈接]

[quote:8bd0e0e7d7="Royhk"]Q

please learn 尊重別人[/quote]

呢句野我都想同你講喎!!!

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:bd9847b753="Royhk"]dick&queenie

dick 你係業委會委員嗎?[/quote]

又如何?!  你可以去check0下的管理公司記錄

q.

p.s. 我地係業主[/left]

[quote:e2e8b97af9="Royhk"]Q

如果你覺得我的話係錯的 sorry!! [/quote]

唔該 :em14: ...我有邊隻字話你錯呀??  你有你講,我有我講,我唔通係咁記住呢度0的0野0係心度囉喎...
:em18:
q.

[quote:3199500885="Royhk"]日日都係咁反而民生問題或rc既管理質素等.......就越來越少人討論!!!![/quote]

咁係因為討論民生或rc既管理質素哩類話題比較敏感 容易有唔同意見 而未必每個人都可以接受同自己唔同o既觀點 所以容易引起爭執. 1500戶 每一戶的觀點可能都有少少唔同 唔會完全一致.

以我本人為例 以前我都曾經積極參與討論 我都唔知自己算係溫和定係激進. 依家 大家隔離隣舍 朝見口晚見面 為咗避免引起不必要的爭執 我都好少參與討論哩類嚴肅話題 只會吹吓水. 我相信好多人都同我一樣 包括果D業委會成員 佢地只會上o黎睇 而唔會發表文章或參與討論.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:c2bf1068c8="leemoksau"][quote:c2bf1068c8="Royhk"]日日都係咁反而民生問題或rc既管理質素等.......就越來越少人討論!!!![/quote]

咁係因為討論民生或rc既管理質素哩類話題比較敏感 容易有唔同意見 而未必每個人都可以接受同自己唔同o既觀點 所以容易引起爭執. 1500戶 每一戶的觀點可能都有少少唔同 唔會完全一致.

以我本人為例 以前我都曾經積極參與討論 我都唔知自己算係溫和定係激進. 依家 大家隔離隣舍 朝見口晚見面 為咗避免引起不必要的爭執 我都好少參與討論哩類嚴肅話題 只會吹吓水. 我相信好多人都同我一樣 包括果D業委會成員 佢地只會上o黎睇 而唔會發表文章或參與討論.[/quote]

如果係咁 這forum就有問題了 變做吹水綱 失去這forum的原本意義. 亦只會越來越少人來這裡 這就是最大的問題呀!!!!
或者我從來不參與你們的gathering所以我沒有這問題吧!!
但我覺得有唔同意見係好事 如果所有討論得一面支持 要這forum來做什麼??大家隔離隣舍 朝見口晚見面 不等於要意見一致亦不等於要為唔同o既觀點而爭執大家又唔係小學生.

明了. 可能你係啱.
我地可以觀察一段時間 唔係其他版吹水 係唔係可以改善流失問題.
OK啦?

[quote:a97eebc7d0="leemoksau"]以前我都曾經積極參與討論 我都唔知自己算係溫和定係激進. 依家 大家隔離隣舍 朝見口晚見面 為咗避免引起不必要的爭執 我都好少參與討論哩類嚴肅話題 只會吹吓水. [/quote]

我都一樣.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:ea909d072e="Royhk"][quote:ea909d072e="leemoksau"][quote:ea909d072e="Royhk"]日日都係咁反而民生問題或rc既管理質素等.......就越來越少人討論!!!![/quote]

以我本人為例 以前我都曾經積極參與討論 我都唔知自己算係溫和定係激進. 依家 大家隔離隣舍 朝見口晚見面 為咗避免引起不必要的爭執 我都好少參與討論哩類嚴肅話題 只會吹吓水. 我相信好多人都同我一樣 包括果D業委會成員 佢地只會上o黎睇 而唔會發表文章或參與討論.[/quote]

如果係咁 這forum就有問題了 變做吹水綱 失去這forum的原本意義. 亦只會越來越少人來這裡 這就是最大的問題呀!!!!
或者我從來不參與你們的gathering所以我沒有這問題吧!!
但我覺得有唔同意見係好事 如果所有討論得一面支持 要這forum來做什麼??大家隔離隣舍 朝見口晚見面 不等於要意見一致亦不等於要為唔同o既觀點而爭執大家又唔係小學生.[/quote]

如果持不同意見的人好似你咁講道理~ 咁就絕對支持~ 如果唔講道理o既~ 難怪人地唔理佢喎~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:72235076f9="Royhk"]
但我覺得有唔同意見係好事 如果所有討論得一面支持 要這forum來做什麼??大家隔離隣舍 朝見口晚見面 不等於要意見一致亦不等於要為唔同o既觀點而爭執大家又唔係小學生.[/quote]

我諗每個人都有權選擇討唔討論係唔係?
鍾意討論o既討論.
鍾意吹水o既吹水.
咁唔係先會多人o係度咩.
點解你講到好似有問題咁. :?:

我就覺得唔係因為你有冇參與gathering所以唔明白.
而係你未試過講到最後不歡而散果種感受姐.... :em05:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:8b65efc179="Royhk"][如果係咁 這forum就有問題了 變做吹水綱 失去這forum的原本意義. 亦只會越來越少人來這裡 這就是最大的問題呀!!!!

:em16: 你唔明白我o既意思.
參與gathering o既一班人都會有唔同意見 就算業委會幾位成員之間有時都會爭論到面紅耳赤. 不過我地識得尊重對方 對事不對人 所以一分鐘之後就可以拍返膊頭.

而o係綱上發表文章o既朋友 未必個個都咁理智. 你睇返以前o既記錄就會知 有D人一句唔啱聽就慢慢演變成"白痴" "幼稚" "小學生"哩D具有人身攻擊o既字眼. 被攻擊者當然唔訓氣 以牙還牙 最終又會成為一場空中罵戰.