藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: G-NET
打印 上一主題 下一主題

回應內務專區文章 [複製鏈接]

唔想俾和黃睇到既野

:em11:

(這是我第1000篇的留言 有冇星加?)
原居民2004~2013

誰需要上台或落唔到台??????
算吧就當我無?y你的規則......你係板主話係out topic 就out topic啦!! 但你應好忙因太多都係out topic
0南無呵呢......

每個地方都有佢既規矩。大家有無人反對?

去得嗰個地方就要耐嗰到既規矩。大家同意嗎?

但係而家反而有人去嗰個地方話佢 D 規矩有問題?
會吾會有點...

例子:
去新加坡旅行時,話人地國家吾比食香口膠,有無攪錯吾比你食! :em13:   

試想想大家係哩道貢獻個乜,只係少少要求都真係配合唔到! :?:

[quote:d46bd0f992="Royhk"]誰需要上台或落唔到台??????
算吧就當我無?y你的規則......你係板主話係out topic 就out topic啦!! 但你應好忙因太多都係out topic
0南無呵呢......[/quote]

ROYHK 你自己諗.

[quote:d46bd0f992="Jess&Burns"]好了. 我不想誤導你們.

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4762&highlight=%ACO%ABD

以下是事情及事實的的始末 不加也不減. 我不批評任何人.
大家都有思想. 你們自已想想吧.

當時我是成為會員不久的時間.
而且未有見過其他網友.
但我就是喜歡說我想說的東西.
有一天 有人PM 我 ( 暫稱G先生 )叫我小心我既言詞. 話這裡有人不喜歡有人用激烈言詞.
告訴我: "我是誰" 就是這樣被迫走的. :twisted:
我問G 先生 為何會被迫走?  他便說這裡有個" 內務討論區"  那裡是這裡current 的網友才可以進去的.

還說:你看, "xxxxx" ( 不想公開名字) 很少在這裡很說話,他只會在內務區討論. :!:
又說:還有, 你要小心"xxxxxxxxxxx"(不想公開名字)他會在內務區連同其他人杯葛別人. :!:
又說 : 阿dick 不同,我本身認識他,他是在這裡發洩而已. :!:

我覺得很怪 也從來沒有留意有這個區. 我便問G先生 怎樣才可以入去看.
他說: 最好不要入 那裡是是非之地 d 人鐘意在那裡講人壞話.  :twisted:

他說到這裡. 我開始覺得想查出真相. ( 因為我一向都以為這裡是一個好普通的閑聊地方,我想象不到.我每天在談天的網友原來居心叵測很可怕 )

於是 我便出一個Topic  直接地問人 (因為我覺得這樣秘密地一個一個的PM別人問真相,很鬼祟.我不喜歡這樣做 :sweat: )
就是看看大家的回覆是怎樣. :zdevil:
而另一位很久不見的網友 ( 暫稱 R 先生 )也PM 我: 多謝我幫他出頭云云. <------ :sweat:  後來發現原來G 先生和 R 先生是同一人 .

我都一頭霧水 出個TOPIC  為何會幫左佢出頭???  
佢話我幫佢講左一D  佢想講好耐既說話喎.
我講D 野有幾難出口?  要利用我把口黎講?  

後來Hales 讓我進去看看內務區....

感覺是.沒有什麼特別! 沒有所謂的杯葛.而且文章很舊.不是常常有人UPDATE. 無野睇. :nowords:

後來阿Dick 開始估是誰人PM給我. :detective

而PM 我的G先生又再PM我說: "總之我覺得他們在講我壞話!"  :twisted: " 我唔會咁易比你地發現!" :zdevil:

但G 先生仍然是沒有在TOPIC 內說話 表態了.

事件也告完畢.

我本來己經不想再提這件事.但是,這是事實.我說出來.是希望大家都可以看到我所遇到的事.也加入大家的分析中.

有些人可能覺得一件半件事件不能得到結論...這點我也不能否認.
留給你們自己分析好了.[/quote]
===

好鬼悶呀,你地!

好好地一個屋村社群,唔好噪好多,o係度安居樂業啦,好冇!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:e25de93093="grassman"]好鬼悶呀,你地!

好好地一個屋村社群,唔好噪好多,o係度安居樂業啦,好冇![/quote]

Agree Agree 一人少句聲.
多一事不如少一事啦.  :dead:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:cd93bf1307="Billy"][quote:cd93bf1307="grassman"]好鬼悶呀,你地!

好好地一個屋村社群,唔好噪好多,o係度安居樂業啦,好冇![/quote]

多一事不如少一事啦.  :dead:[/quote]

最憎d 人做小動作.  :twisted:
一日有人做小動作 一日都唔會有好既社群.
也不會有多一事不如少一事這回事.

我只係講事實. 有咩問題?
===

[quote:a2e7b606d7="Jess&Burns"][quote:a2e7b606d7="Billy"][quote:a2e7b606d7="grassman"]好鬼悶呀,你地!

多一事不如少一事啦.  :dead:[/quote]

最憎d 人做小動作.  :twisted:
一日有人做小動作 一日都唔會有好既社群.
也不會有多一事不如少一事這回事.

我只係講事實. 有咩問題?[/quote]

係呀 係呀... 呢個問題都幾嚴重..

如果真係有人在背後有意或無意分化我們式教唆某人發表某些言論 其居心之可測大家實要小心...

係呢 唔知有無其他人有 Jess&Burns 的類似經歷呢?

唔好意思 Jess&Burns 你所講的是真有其事嗎? 唔好屈人喎...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我有PM 留底. 使唔使PRINT SCREEN   Post 出黎丫?
===

[quote:35ce8e26f9="Jess&Burns"]
還說:你看, "xxxxx" ( 不想公開名字) 很少在這裡很說話,他只會在內務區討論. :!:
又說:還有, 你要小心"xxxxxxxxxxx"(不想公開名字)他會在內務區連同其他人杯葛別人. :!:
又說 : 阿dick 不同,我本身認識他,他是在這裡發洩而已. :!: [/quote]

jassica ,點解人人個名唔公開,要公開阿"Dick",咁樣擺明小丸子,仲唔係惼私?
你呢個"待嫁的女巫"認唔認罪 :HIT:

好彩我個login name 叫 "dick&queenie" o者,:em12:
咁邊個係阿"Dick"呀?佢英唔英,靚唔靚仔架? :em04:
永遠愛著您 :em21: [/code]