藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: P女
打印 上一主題 下一主題

唔同衣料0既衫需要分開洗嗎??? [複製鏈接]

[quote:7cda0cd7da="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識住飯 又唔識洗衫 :x[/quote]妳試o下同佢講︰你咁叻咪自己做番囉 :x
(講笑~講笑)

因為...因為...我...都唔夠膽同我家皇上(羅拔)咁樣講野 ops:
:em09:

咦....點解個個回覆都係女仔 乜RC冇男仔會洗衫咩?

[quote:373921e32a="milk"][quote:373921e32a="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識住飯 又唔識洗衫 :x[/quote]妳試o下同佢講︰你咁叻咪自己做番囉 :x
(講笑~講笑)[/quote]

我真有咁講 :  不過最後加多句 - "最多送返件衫俾你囉". :nowords:
G :em21: P

[quote:94e9144ca7="gp"][quote:94e9144ca7="milk"][quote:94e9144ca7="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識住飯 又唔識洗衫 :x[/quote]妳試o下同佢講︰你咁叻咪自己做番囉 :x
(講笑~講笑)[/quote]

我真有咁講 :  不過最後加多句 - "最多送返件衫俾你囉". :nowords:[/quote]

我做左錯野, p仔唔會閙我, 因為佢都唔識做, 哈.....
佢可能覺得我好勁......... h:

[quote:297cbf99f0="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識煮飯 又唔識洗衫 :x[/quote]

冷衫我唔敢用洗衣機洗, 我會用手洗

[quote:5cde963e77="女"][quote:5cde963e77="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識煮飯 又唔識洗衫 :x[/quote]

冷衫我唔敢用洗衣機洗, 我會用手洗[/quote]

但係手洗完件冷衫好濕喎 咪又係好容易wer囉 :?:
G :em21: P

開洗衣機我識架  :

[quote:faa537a733="gp"][quote:faa537a733="女"][quote:faa537a733="gp"]我已經用11個mode 去洗冷衫 但係仍然洗wei左我老頂兩件冷衫. :poor: ......又俾話我唔識煮飯 又唔識洗衫 :x[/quote]

冷衫我唔敢用洗衣機洗, 我會用手洗[/quote]

但係手洗完件冷衫好濕喎 咪又係好容易wer囉 :?:[/quote]

洗完之後你唔好咁快掛起佢 等到冇水滴至掛起 就唔會WER架啦