藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ice
打印 上一主題 下一主題

會唔會有人識外語呢? [複製鏈接]

我想學手語...  h:
www.lightcreation.com.hk/lewis

尋日有班遊客想去葵芳 佢地指住架88F 我話:"qu qing 衣疹"....佢地又問係咪去葵芳 我話 "bu 絲..." 佢地成班湧晒去上左88F....... 我係咪要再培訓??

我想學德文.

其實..我學過日文. (高級)
又學過手語 ( 高級 )

但因為平時無用. 都比返晒老師lu... :shock:
===

Re: 會唔會有人識外語呢?

[quote:feb003f856="Ice"]以前 Tako & Sukie 會教我地日文 唔知仲有無機會學呢?

除此之外 會唔會有其他網友識一 d 外語 黎個「外語教室」呢?  

(我打錯字  ops: )[/quote]

如果想學當然冇問題.

[quote:b5e0da8c4a="Tako & Sukie"][quote:b5e0da8c4a="Ice"]以前 Tako & Sukie 會教我地日文 唔知仲有無機會學呢?

除此之外 會唔會有其他網友識一 d 外語 黎個「外語教室」呢?  

如果想學當然冇問題.[/quote]

我都想學,不如你每日教一句丫 :mrgreen:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:defd98acfa="Tako & Sukie"][quote:defd98acfa="Ice"]以前 Tako & Sukie 會教我地日文 唔知仲有無機會學呢?

想呀想呀~~~~~~~~~~~  :face13:

[quote:b66ed033d5="Ice"][quote:b66ed033d5="Tako & Sukie"][quote:b66ed033d5="Ice"]以前 Tako & Sukie 會教我地日文 唔知仲有無機會學呢?

想呀想呀~~~~~~~~~~~  :face13:[/quote]
我都報名 :em04: !幾時開班呀? :face13:
地方取址邊到好呀? :?:

盡量每日一句啦!

幾錢呀
いくら です か?
ikura desu ka?

我學過法文初級........不過荒廢咗  :poor:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:449e2bc25e="Tako & Sukie"]盡量每日一句啦!

幾錢呀
  ?
ikura desu ka?[/quote]

係 ikura desu ka!

老師 請問
"好高興認識你" 點講呀?  :?: