藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

有關砍文一事的前因後果 [複製鏈接]

多謝大家支持 其實砍文並不難 要交代砍文理由亦是理所當然的事.

但是在今次事件上的事情是十分複雜,首先,事件是涉及業委會及其小組的內務問題,在解釋前應先向有關人士作出解釋及交代。同時事件中亦涉及個別人士的誠信及聲譽問題,我們在公開原因之前亦想給予有關人士有最後幾會自我表白,把問題的影響盡量減低。作為版面管理員沒有第一時間為大家交代經過,希望大家理解。如對大家有所誤會或不便 本人在此致歉。

至於請辭的原因,確實是自覺業委委員跟版面管理員的身份有角色沖突的問題。本網頁由開始到而家都是一個為藍澄灣居民而設的"非官方網頁",同業委、管理公司及發展商完全無關。為了使大家更清晰及在日後大家討論的立場更鮮明,我覺得這是應該的。

最後,有老timm 記得叫埋我去食呀,我們仍是網友,亦是好友....
(hales 大人 :em17: 唔好俾黃牌我喔 :nowords: )
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:b424311044="unicorn"]聲明 下面內容不針對個別事件

我只想談談現行機際可否改善
例如加一
砍文的天國
或什麼
你有你講
之類的message board
放一放呢類即砍垃圾
如此一來
大家知情權不至有所損失
[/quote]

其實一向砍廣告 只不過係備份式砍文
forward 左去一個只有管理員同admin 先見到既
"系統管理版" 以避免一人專政 及可以等管理群組考察下係咪應當砍

至於知情權
d 文被砍後通常都會留下砍文理據 以免出現無故失.r
但既然文章內容因為涉及不便公開內容所以先被砍 當然唔會再公開俾公眾去知情
e.g. 有人貼淫穢相片 無理由 forward 去一個公開版等大家繼續有"知情欣賞權" 掛?

又點睇呢??
http://forum.hkpropertycity.net/phpbb2/viewtopic.php?t=29145&postdays=0&postorder=asc&start=120

原來件事係咁既............ :shock:

http://forum.hkpropertycity.com/ ... p;highlight=#424775

:shock: 嘩....咁都得......
唔知吳律師會唔會好"慶"呢..... :?:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

我見到另一個" 自立 " 的討論區 有位P 小姐同樣 post 呢個link 出去...

即時被cut 呀...

似乎 "當地" 的管理員都幾獨裁. 唔鐘意聽 即cut.

又唔見有解釋喎... 神奇. 神奇.
===

[quote:3f6a425d1c="Jess&Burns"]我見到另一個" 自立 " 的討論區 有位P 小姐同樣 post 呢個link 出去...

即時被cut 呀...

似乎 "當地" 的管理員都幾獨裁. 唔鐘意聽 即cut.

又唔見有解釋喎... 神奇. 神奇.[/quote]

easy..
[code:1]
任何人士進入本網發佈任何信息,均為其個人意見,並不代表本網立場,本網亦不承擔任何責任。
基本板規:
1. 本網並無言論自由。
2. 本人保留對此網任何文章作刪除,修改或整編之權利。
3. 本人任何行動將不會個別通知會員。
4. 禁止會員擁有多於一個戶口,空白戶口會被自動刪除。
5. 禁止發表廣告性文章。
[/code:1]

以上內文不代表本網立場....

無言論自由o既網站都會有人去o既.... :?:
講出黎都幾好笑喎. :

大陸先會咁架???? :?:
香港基本法好似話有言論自由架喎.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:4a687d256d="Billy"]無言論自由o既網站都會有人去o既.... :?:
講出黎都幾好笑喎. :

大陸先會咁架???? :?:
香港基本法好似話有言論自由架喎.[/quote]

係啦... 討論區唔比討論. 只係比符和.

不過一樣米養百樣人. 咩野都有得發生.
===

即是話那位人兄"又"唔知有意定無意咁誤解/曲解人地既意思啦.......
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~